Werken en leren

Cliëntbegeleider wonen LVB+ Jongeren | Uren in overleg | Schagen

Reageer hier

Ben jij die Cliëntbegeleider met een flinke dosis geduld en op zoek naar een werkplek waar je ècht het verschil kunt maken? Voor op ons behandelcentrum De Schar in Schagen zijn we op zoek naar stevige Cliëntbegeleiders die deze uitdaging met beide handen aangrijpen!

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting

Wat ga je doen?
Als Cliëntbegeleider op behandelcentrum De Schar begeleid je jongeren met een matig tot licht verstandelijke beperking en bijkomende problematieken zoals bijvoorbeeld hechtingsproblematiek, traumastoornissen en verslaving. De ondersteuning en begeleiding is gericht op bieden van veiligheid, stabiliteit , overzicht gevend en soms sturend. Het aangaan van een veilige, geliefde relatie zien wij als basis voor een goede samenwerking. Je motiveert de jongeren om aan hun dag te beginnen en speelt in op de behoeften van de jongere. Hierbij is het bieden van duidelijkheid en structuur essentieel. Je zorgt voor een veilige leefomgeving door signalen op tijd op te vangen en weet een huiselijke sfeer te creëren. Wanneer een jongere terug komt van therapie bied je een luisterend oor en ben je de ‘verlengde arm’. Dit betekent dat je in overleg met betrokken behandelaren een passende begeleidingsstijl afstemt en toepast. Enkele cliënten dienen sterk gemotiveerd te worden en hierbij zijn humor, zelfreflectie en vooral het luisterend oor onmisbaar. Samen met de cliënt, je team, verwanten en betrokken behandelaren kijk je naar wat de mogelijkheden van de cliënt zijn en wat zij nog graag willen leren.

Bij Prinsenstichting kiezen we voor samen, samen werken, samen zorgen en samen doen. We gaan hier met elkaar om vanuit de filosofie van Gentle Teaching. We werken aan relaties waarin iedere betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt. Dit houdt onder andere in dat je je niet uit het veld laat slaan wanneer een situatie lastig wordt.

Waar ga je werken?
Behandelcentrum De Schar is een voorziening in Schagen waar jongeren vanaf 10 tot en met 23 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen leven, wonen, werken en naar school gaan. De Schar staat erom bekend dat er samen met de cliënten gekeken wordt naar wat de mogelijkheden zijn en wat zij nog graag willen leren. Stap voor stap werken wij samen met de cliënten naar zelfstandigheid toe en bekijken we wat wij kunnen betekenen in de begeleiding. Je werkt altijd samen met minimaal één collega. Tijdens je dienst kan het zijn dat je gaat ondersteunen op andere woningen wanneer de situatie daar om vraagt. Wij richten onze begeleiding op het bieden van veiligheid en creëren zo een normaal mogelijke en veilige leefsituatie voor de individuele cliënt. “Gentle Teaching’ als methodiek staat hierin centraal. Het werken vanuit de principes van “Gentle Teaching” brengt met zich mee dat we gericht investeren in de band met elkaar, dat je binnen de opgebouwde relatie geaccepteerd wordt zoals je bent en er sprake is van onvoorwaardelijkheid. 

Onze jongeren hebben vaak een achtergrond en voorgeschiedenis die je, als persoon, raakt, en ook in de dagelijkse omgang doen zich soms heftige situaties voor. Er worden daarmee dus best hoge eisen gesteld, maar wanneer je met elkaar doelen bereikt brengt dat ook veel voldoening en een gevoel van overwinning. De Schar stelt dezelfde voorwaarden aan iedere betrokkene: blijven ontwikkelen om passend te kunnen blijven reageren op bekende uitdagingen en nieuwe of onverwachte situaties.  Dat maakt het mooi om onderdeel van de Schar te zijn.

Wat bieden wij?

Bij een wederzijdse klik is er de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden. Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

Daarnaast ontvang je:

 • Veel waardering van onze mooie doelgroep;
 • Een uitnodiging voor een introductiebijeenkomst waar je direct je andere nieuwe collega’s leert kennen;
 • Als cliëntbegeleider II een brutosalaris van minimaal € 2.672,00 en maximaal € 3.606,00 op basis van 36 uur (FWG 40). Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring word je ingedeeld;
 • Extra 2% loonsverhoging in december 2024;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-Gehandicaptenzorg;
 • Kansen voor persoonlijke ontwikkeling via trainingen en diverse e-learnings met uitnodigingen voor bijvoorbeeld: Persoonlijke Veiligheid Training (PVT), Gentle Teaching, medicatie, psychiatrische stoornissen & trauma, verstandelijke beperking & ontwikkelingspsychologie en meer;
 • Een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof per kalenderjaar op basis van 36 uur;
 • Een voucher met 20% korting op een artikel bij Fred’s Winkelatelier gevestigd in Purmerend;
 • Een leuke werkplek in een zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Wie ben jij?
Je behoudt overzicht in lastige situaties, je straalt rust uit maar weet er ook te staan wanneer dit van je gevraagd wordt. Je hebt een gezonde dosis humor, dat hebben onze cliënten nodig maar helpt ook relativeren in het werken met deze uitdagende doelgroep. Naast humor verwachten wij van jou dat je kunt reflecteren op jouw eigen handelen, om de beste kwaliteit van zorg te blijven leveren.

Daarnaast is het belangrijk dat jij:

 • niet terugdeinst voor agressie;
 • in het bezit van een zorg-gerelateerd MBO of HBO diploma;
 • aantoonbare werkervaring hebt met de betreffende doelgroep of aanverwante doelgroepen in de VG-sector en/of de jeugdzorg;
 • sterk in je schoenen staat en beschikt over voldoende levenservaring om deze jongeren de begeleiding te kunnen bieden die nodig is;
 • bereid bent om onregelmatig te werken (14:30 – 22:30 / 22:15 – 7:15 / 7:00 – 15:00)

Interesse?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Rosan (Recruiter)  via 06 53 86 92 75. Zij vertelt jou graag meer!

Enthousiast?
Klik dan op onderstaande sollicitatiebutton en solliciteer!

-

Reageer hier

-

Deel vacature