Werken en leren

Begeleider voor de doelgroep LVB Participerend (ontwikkelingsgericht)

Reageer hier

Ben jij die collega met een flinke dosis geduld en op zoek naar een werkplek waar je echt het verschil kunt maken? Voor op onze doelgroep LVB participerend zijn wij op zoek naar zorgcollega’s die deze uitdaging met beide handen aangrijpen en sterk in hun schoenen staan!


Wat ga je doen?
Je gaat werken met de doelgroep LVB participerend en je begeleidt jongeren, jongvolwassenen of volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende (psychische) problematieken in hun woonsetting en/of op de dagbesteding. Cliënten hebben overdag een passende vorm van dagbesteding, gaan naar school, lopen stage of zijn overdag op een andere manier aan het werk buiten de deur. Bij sommige cliënten is de begeleiding vooral ondersteunend, omdat zij in grote mate zelfstandig de regie over hun eigen leven kunnen nemen. Andere cliënten met een intensievere zorgvraag hebben meer behoefte aan ondersteuning bij het uitvoeren van de eigen regie. Je motiveert hen om aan hun dag te beginnen en speelt in op hun behoeften. Hierbij is het bieden van duidelijkheid en structuur essentieel. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij bent daarbij de belangrijkste factor. Je bent verzorgend, warm en zelfstandig. Je zorgt voor een veilige leef- of dagbestedingsomgeving door signalen op tijd op te vangen. In de woonsetting weet je een huiselijke sfeer te creëren en als je gaat werken in bij een dagbesteding help jij de cliënten te wennen aan (werk)ritme, regelmaat en structuur. In overleg met betrokken behandelaren stem je een passende begeleidingsstijl af en pas je deze toe. Samen met de cliënt, je team, verwanten en betrokken behandelaren kijk je naar wat de mogelijkheden van de cliënt zijn en wat zij nog graag willen leren. Afhankelijk van de mate van zelfstandigheid, ondersteun jij de cliënt ook bij het uitvoeren van de ADL-taken (hygiënische verzorging en huishoudelijke taken).


Wij werken vanuit de filosofie van Gentle Teaching, waarbij iedere betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt. Dit houdt onder andere in dat je je niet uit het veld laat slaan wanneer een situatie lastig wordt.

Wat bieden wij?
Bij een wederzijdse klik de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden.

Daarnaast krijg je:

 • arbeidsvoorwaarden en een salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg.
  als Medewerker Begeleiding tussen de € 2.148,00 en € 3.128,00 op basis van een 36-urige werkweek. (de functie is ingedeeld in FWG 25 of 30 – afhankelijk van de intensiteit van de locatie)
 • als Cliëntbegeleider tussen de € 2.393,00 en € 3.606,00 op basis van een 36-urige werkweek. (de functie is ingedeeld in FWG 35 of 40 – afhankelijk van de intensiteit van de locatie)
 • als Regiebegeleider tussen de € 2.672,00 en € 3.938,00 op basis van een 36-urige werkweek. (de functie is ingedeeld in FWG 40 of 45 –  afhankelijk van de intensiteit van de locatie)
 • extra 2% loonsverhogingen in december 2024;
 • een uitnodiging voor een introductiebijeenkomst waarbij je nieuwe collega’s en de organisatie beter leert kennen
 • vakantiegeld van 8% in mei en een eindejaarsuitkering van 8,33 % in december
 • 144 uur vakantie en 57 uur balansverlof per jaar op basis van een 36-urige werkweek
 • een goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen
 • ruimte voor persoonlijke groei door scholing en toegang tot een breed aanbod aan e-learnings
 • 20% korting op een artikel naar keuze bij onze Fred’s Kadoshop & Kunstatelier


Wie ben jij?
Je behoudt overzicht in lastige situaties, je straalt rust uit en kunt goed reflecteren. Je hebt een gezonde dosis humor, dat hebben onze cliënten nodig maar het helpt ook relativeren in het werken met deze uitdagende doelgroep.

Verder:

 • ben je in het bezit van een afgeronde mens- of zorg gerelateerde opleiding op minimaal mbo-niveau 3 of bereid deze opleiding te volgen
 • heb je affiniteit of ervaring met de doelgroep of in de zorg
 • ben je bereid om onregelmatig te werken (dag-, middag-, en avonddiensten en weekenden).

Geïnteresseerd?

Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn bij Prinsenstichting? Laat dan je gegevens achter via de onderstaande button. Één van onze Recruiters neemt binnen drie werkdagen contact met je op. We gaan graag met je in gesprek, voor de juiste werkplek.


Appen of zelf bellen met onze Recruiters kan natuurlijk ook, via onderstaande contactgegevens.


Over Prinsenstichting
Bij Prinsenstichting werken mensen met een hart voor de gehandicaptenzorg. Wij kiezen voor samen, samen werken, samen zorgen en samen doen. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk. Hier lever jij als collega een bijdrage aan! We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking, vanuit Zorggroep de Opbouw bundelen wij onze kennis met andere zorginstellingen. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

-

Reageer hier

-

Deel vacature