Werken en leren

Begeleider voor de doelgroep Kind & Jeugd

Reageer hier

Wat ga je doen?
Je gaat werken met de doelgroep Kind & Jeugd. Hierbij ga je de kinderen en/of jeugdigen begeleiden die een ontwikkelingsachterstand hebben en/of een verstandelijke/ lichamelijke beperking. Mogelijk spelen er ook bijkomende (psychische) problematieken als bijvoorbeeld een hechtingsstoornis, autisme, adhd etc. Je begeleidt de cliënten in hun (thuis) woonsetting of op een dagbestedingscentrum. Hierbij is het bieden van duidelijkheid, structuur en plezier essentieel. Jij bent daarbij de belangrijkste factor. Je bent verzorgend, warm en zelfstandig. Je zorgt voor een veilige omgeving door signalen op tijd op te vangen en speelt hier op in. Jij helpt de cliënten bij hun ontwikkeling, het krijgen van een ritme, regelmaat en structuur. Je stemt een passende begeleidingsstijl af en past toe. Samen met de cliënt, je team, verwanten en betrokken behandelaren kijk je naar de (ontwikkelings)mogelijkheden.


Waar ga je werken?

De doelgroep kind en jeugd kan onderverdeeld worden twee doelgroepen:

 • kinderen in leeftijd van 0 tot 5 jaar (met en zonder vastgestelde verstandelijke beperking). Gedurende de eerste 6 levensjaren kan een verstandelijke beperking (nog) niet worden vastgesteld, maar kan er wel reeds sprake zijn van een (dreigende) ontwikkelingsachterstand waarop vroegtijdig passende hulp ingezet kan worden;
 • jeugd 6 tot 23 jaar (IQ tot 85, een achterstand in sociaal-emotionele ontwikkeling en in vaardigheden om te voldoen aan de verwachtingen van de samenleving).

Bij Kind & Jeugd worden diverse diensten geleverd:

 • Dagbesteding bij het Orthopedisch Dagcentrum. Hier komen voornamelijk kinderen met een (zeer) vertraagde ontwikkeling en bijkomende (gedrags)problematiek. Deelname aan onderwijs is voor hen (nog) niet haalbaar. Om hen zo optimaal mogelijk in hun ontwikkeling te stimuleren wordt er samen met het multidisciplinaire behandelteam doelen opgesteld.
 • Thuisondersteuning: Hier wordt ondersteuning geboden aan ouders en cliënten in de thuisomgeving op het gebied van zorg, opvoeding, verzorging en in vrijetijdsactiviteiten.
 • Wonen: de doelstelling is dat cliënten daar waar mogelijk thuis blijven wonen. Dit is niet in alle gevallen haalbaar.

Wij werken vanuit de filosofie van Gentle Teaching, waarbij iedere betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt. Dit houdt onder andere in dat je je niet uit het veld laat slaan wanneer een situatie lastig wordt.

Wat bieden wij?
Bij een wederzijdse klik de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden.

Daarnaast krijg je:

 • arbeidsvoorwaarden en een salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg.
  als Medewerker Begeleiding tussen de € 2.093,00 en € 3.067,00 op basis van een 36-urige werkweek. (de functie is ingedeeld in FWG 25 of 30 – afhankelijk van de intensiteit van de locatie.)
 • als Cliëntbegeleider tussen de € 2.388,00 en € 3.535,00 op basis van een 36-urige werkweek. (de functie is ingedeeld in FWG 35 of 40 – afhankelijk van de intensiteit van de locatie.)
 • als Regiebegeleider tussen de € 2.617,00 en € 3.816,00 op basis van een 36-urige werkweek. (de functie is ingedeeld in FWG 35 of 40 – afhankelijk van de intensiteit van de locatie.)
 • een uitnodiging voor een introductiebijeenkomst waarbij je nieuwe collega’s en de organisatie beter leert kennen
 • vakantiegeld van 8% in mei en een eindejaarsuitkering van 8,33 % in december
 • 144 uur vakantie en 57 uur balansverlof per jaar op basis van een 36-urige werkweek
 • een goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen
 • ruimte voor persoonlijke groei door scholing en toegang tot een breed aanbod aan e-learnings
 • 20% korting op een artikel naar keuze bij onze Fred’s Kadoshop & Kunstatelier
 • een brownie met gratis drankje naar keuze bij ons restaurant Brownies & Downies in Purmerend

Wie ben jij?
Je behoudt overzicht in lastige situaties, je straalt rust uit en kunt goed reflecteren. Je hebt een gezonde dosis humor, dat hebben onze cliënten nodig maar het helpt ook relativeren in het werken met deze uitdagende doelgroep.


Verder

 • ben je in het bezit van een afgeronde mens- of zorg gerelateerde opleiding op minimaal mbo-niveau 3 of bereid deze opleiding te volgen.
 • heb je affiniteit of ervaring met de doelgroep kind & jeugd of in de zorg.
 • ben je bereid om onregelmatig te werken (dag-, middag-, en avonddiensten en weekenden).


Geïnteresseerd?
Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn bij Prinsenstichting? Laat dan je gegevens achter via de onderstaande button. Één van onze Recruiters neemt binnen drie werkdagen contact met je op. We gaan graag met je in gesprek, voor de juiste werkplek.


Appen of zelf bellen met onze Recruiters kan natuurlijk ook, via onderstaande contactgegevens.

Over Prinsenstichting
Bij Prinsenstichting werken mensen met een hart voor de gehandicaptenzorg. Wij kiezen voor samen, samen werken, samen zorgen en samen doen. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk. Hier lever jij als collega een bijdrage aan! We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking, vanuit Zorggroep de Opbouw bundelen wij onze kennis met andere zorginstellingen. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

-

Reageer hier

-

Deel vacature