Werken en leren

Medewerker Begeleiding en/of Cliëntbegeleider | uren in overleg | ZEMVB

Ben jij die zorgzame begeleider met hart voor de gehandicaptenzorg? Bezit jij een gezonde dosis humor en weet je dit te combineren met het bieden van complexe zorg? Dan is deze vacature op de Vrouwenzandstraat 53D iets voor jou!

J&M Hand Voor Oren 400)

Waar ga je werken?
Onze locatie op Vrouwenzandstraat is een buitenhuis in Purmerend waar vijf woongroepen gevestigd zijn. Voor ons team in ontwikkeling op Vrouwenzandstraat 53D zijn we op zoek naar nieuwe enthousiaste, ervaren collega’s. Op Vrouwenzandstraat 53D wonen acht cliënten tussen de 23 en 55 jaar met een zeer ernstige meervoudige beperking en een ontwikkelingsleeftijd van rond de drie maanden. Ze zijn gediagnostiseerd met verschillende problematieken zoals autisme, het sunflower syndroom, pica en epilepsie. Vanuit angst en onbegrip kan er soms in lichte mate agressie ontstaan. Alle acht cliënten hebben een complex intensieve zorgvraag, zes cliënten zijn rolstoel gebonden. Om de beste zorg te verlenen aan de cliënten zijn er verschillende faciliteiten te vinden op de woongroep zoals onder andere een plafondlift, douchebrancards, aquarius matrassen en een hoog-laag bad voor een ontspannen activiteit of zorgmoment.
Wij werken vanuit de driehoek door te investeren in en met familie en verwanten, met als doel elkaar te versterken en te ondersteunen. Het contact met verwanten van Vrouwenzandstraat 53D is prettig en de betrokkenheid is groot.

Wat ga je doen?
Als Helpende of Medewerker Begeleiding ondersteun je de cliënten bij ADL, bied je structuur, duidelijkheid en regelmaat aan om hen een zo fijn mogelijke dag te bezorgen. De begeleidingsstijl bestaat uit het bieden van veiligheid en geborgenheid. Hierbij beweeg je met onze cliënten mee en pas je je aan waar nodig. Je verricht intensieve ADL- en belevingsgerichte zorg, ondersteunt bij maaltijden en zorgt voor vocht (en bij bevoegdheid) medicatie inname. Daarnaast bied je zinvolle dagbesteding aan op de groep, zorg je voor ontspanning en emotieregulering en bied je activiteiten aan die passen binnen hun vermogen.
Naast dagbesteding op de groep vinden er ook gezamenlijke activiteiten buitenshuis plaats. De interactie tussen de cliënten en begeleiding is sensomotorisch/maieutisch gericht. Hiermee creëren we een veilige omgeving met als doel dat de cliënten zichzelf kunnen ontwikkelen en zichzelf kunnen zijn. Bij Prinsenstichting werken we volgens de methodiek Gentle Teaching. Dit betekent dat wij uitgaan van een veilige, liefdevolle en onvoorwaardelijke relatie welke de basis is voor de ontwikkeling bij de cliënten. De methode is erop gericht een relatie te ontwikkelen tussen de begeleiders en de cliënten.

Wie ben jij?
Je bent een ervaren zorgmedewerker met passie voor onze doelgroep. Zorgen zit in jouw DNA en met jouw positieve instelling weet je de verbinding te leggen met zowel cliënt, als collega’s en verwanten. Je gaat geen uitdaging uit de weg en je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor en weet je waar jouw kwaliteiten liggen binnen deze doelgroep en hoe deze te benutten.

Daarnaast:

 • ben je in het bezit van een zorgdiploma op minimaal MBO 2 of 3 niveau;
 • ben je bereid dag- avond- en nacht- en slaapdiensten te werken;
 • ben je communicatief vaardig en heb je een aanpassend vermogen zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
 • ben je in staat om (Regie)begeleiders te ondersteunen en weet je de cliëntplannen te vertalen naar begeleidingsactiviteiten die bijdragen aan de gestelde doelen;
 • bezit je voldoende digitale vaardigheden om goed met een computer om te kunnen gaan.

Wat bieden wij?
Bij een wederzijdse klik is er de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden. Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

Daarnaast ontvang je:

 • Veel waardering van onze mooie doelgroep;
 • Een uitnodiging voor een introductiebijeenkomst waar je direct je andere nieuwe collega’s leert kennen;
 • Als Medewerker Begeleiding II een brutosalaris van minimaal € 2.047,00 en maximaal € 2.978,00 op basis van 36 uur (FWG 30). Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring word je ingedeeld;
 • Als cliëntbegeleider II een brutosalaris van minimaal € 2.537,00 en maximaal € 3.432,00 op basis van 36 uur (FWG 40). Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring word je ingedeeld;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-Gehandicaptenzorg;
 • Extra loonsverhoging in de komende 2 jaar, waarvan de eerste 3% al wordt toegepast op 1 december 2023;
 • Kansen voor persoonlijke ontwikkeling via trainingen en diverse e-learnings met uitnodigingen voor bijvoorbeeld: Persoonlijke Veiligheid Training (PVT), Gentle Teaching, medicatie, psychiatrische stoornissen & trauma, verstandelijke beperking & ontwikkelingspsychologie en meer;
 • Een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof per kalenderjaar op basis van 36 uur;
 • Een voucher met 20% korting op een artikel bij Fred’s Winkelatelier gevestigd in Purmerend;
 • Een voucher voor een gratis drankje naar keuze met een brownie of blondie bij ons Brownies & Downies Purmerend;
 • Een gratis soep bij aankoop van een broodje bij ons eetcafé de Prins op het Kwadijkerpark;
 • Een leuke werkplek in een zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Coördinerend Regiebegeleider Danielle van Zelst via 06 20674700. Zij vertelt jou graag meer!

Enthousiast?
Klik dan op onderstaande sollicitatiebutton en solliciteer!
Het is ook mogelijk om je CV naar werkenbij@prinsenstichting.nl te sturen onder vermelding van vacaturenummer 202366.

Solliciteer hier

Over Prinsenstichting
Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten in hun kracht gezet worden. Als Clientbegeleider lever jij hierin een belangrijke bijdrage! Wij zijn een organisatie die geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de mogelijkheid om door te ontwikkelen.

Deel vacature