Werken en leren

Vaktherapeut Muziek 28 uur

Wie zijn wij?

Prinsenstichting ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in de regio Noord-Holland. We vertrouwen op ieders inzet en leren van elkaar. Gentle Teaching is onderdeel van onze ondersteuningsvisie en daarom de basis in de omgang met onze cliënten. Vanuit de verbondenheid die hierbij ontstaat, geven we samen vorm aan de kwaliteit van leven. Het team van vakspecialisten is onderdeel van Zodiak, het diagnostiek- en behandelexpertisecentrum van Prinsenstichting.  Het is een gouden kans om samen met collega’s jullie vakgebied als vaktherapeuten verder te professionaliseren.

X & J Website 1)

Wat ga je doen?

Als vaktherapeut muziek heb je veel afwisseling. Je observeert, onderzoekt en behandelt cliënten met psychosociale, gedrags- en/of psychiatrische problematiek, hierbij maak je gebruik van  gespecialiseerde vaktherapieën zoals muziek. Dit doe je in een dynamische setting op onze diverse woon- en dagbestedingslocaties en/of op onze polikliniek. Je werkt met een uiteenlopende doelgroep: kinderen, volwassenen, ouderen, mensen met een ernstige meervoudige beperking en mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en/of autisme. Je begeleidt en adviseert de cliënt, begeleiders en het netwerk over de behandeling, hulpmiddelen of aanpassingen. Je levert vanuit de eigen vakdiscipline een bijdrage aan de algemene diagnostiek. Stelt het vaktherapeutisch behandelplan op binnen de kaders van het vastgestelde behandelplan en bespreekt het verloop van de behandeling in het interdisciplinair overleg. Je levert een bijdrage aan het vaktherapeutisch behandelbeleid. Daarnaast heb je interessante samenwerkingen zowel intramuraal als extramuraal en werk je interdisciplinair samen met collega’s die werken bij het behandelcentrum Zodiak.

 

Hoe pas je in het team?

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding vaktherapeut (muziek) of een opleiding muziektherapie.
 • Inschrijving tot het kwaliteitsregister van de srvb wordt aanbevolen
 • Je hebt kennis van verschillende behandelreferentiekaders en achterliggende problematieken eventueel aangevuld met een masteropleiding vaktherapie. Tevens worden eisen gesteld aan het op peil houden van de vakkennis mede ten behoeve van beleidsontwikkeling.
 • Je hebt passie of affiniteit voor de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking;
 • Je goede sociale en communicatieve vaardigheden hebt;
 • Je goed zelfstandig kan werken, maar ook een echte team player bent;
 • Je bereid bent verder te specialiseren binnen onze doelgroep.
 • Je bent flexibel om op verschillende locaties in de regio van Purmerend te werken en op locatie De Schar in Schagen, een behandelcentrum voor jongeren met complexe problematiek.
 • De vaktherapeuten leveren ieder hun bijdrage aan beleidsontwikkeling, inhoudelijke ontwikkeling en profileren van de vakgroep en aan het door ontwikkelen van zorgprogramma's.

 

Wat bieden wij?

Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

 • Een afwisselende functie en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing, bijvoorbeeld door deelname aan wetenschappelijk onderzoek en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
 • Een eindejaarsuitkering
 • flexibele werktijden en ruimte voor eigen initiatief
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 55 afhankelijk van opleiding en ervaring. Bij gebleken geschiktheid is een dienstverband voor onbepaalde tijd mogelijk!

Enthousiast?

Wil je meer weten over de functie of werkplek, dan neem je contact met Xander Sijperda, muziektherapeut (06-20943790). Hij vertelt jou graag meer!

 

Toon jouw lef! 

Ben jij die gedreven, creatieve muziektherapeut met een krachtige ambitie, die graag de regie heeft en neemt in complexe behandelsituaties? Enthousiast over onze doelgroep? 

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature