Werken en leren

Vakagoog Drama

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Vakagoog Drama lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.  

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

Patriciamanueltrompet Blauw)

Wat ga je doen?

De drama-agoog kan cliënten helpen en uitdagen via spel te experimenteren met verschillende rollen en situaties. En daarnaast leren cliënten, spelenderwijs contact met elkaar maken. Bovendien wordt in een groep, spelenderwijs geoefend met sociale vaardigheden zoals luisteren naar elkaar, vragen stellen, beurtwachten, afstemmen en samenwerken.

De drama-agoog weet hoe je dramatische middelen kunt inzetten om gewenste effecten te bereiken. De drama-agoog zorgt ervoor dat dit gebeurt in een veilige en ontspannen sfeer, waar ook veel ruimte is voor plezier, want plezier is een belangrijke voorwaarde voor spel!

Aan de basis van alle drama-activiteiten ligt: contact maken. Contact maken met de rol, met jezelf en met de ander. Drama kan individueel gegeven worden, in een kleine of in een grote groep.

Een voorbeeld hiervan is de theaterproductie voor en door cliënten en het filmproject; De Prinsenstichting Draait Door, waar elke maand in samenwerking met cliënten afleveringen worden opgenomen. Deze afleveringen worden binnen de organisatie gedeeld.

Hoe pas jij in ons team?

Je hebt de creativiteit en flexibiliteit om gezamenlijk met de cliënt kleine stapjes te zetten in zijn/haar ontwikkeling. Ook beschik je over grote mate van zelfstandigheid. Jij hebt de vaardigheid om cliënten snel op hun gemak te stellen en je beschikt over een flexibele houding.

Daarnaast is het belangrijk, dat jij;

  • in het bezit bent van een geregistreerde opleiding voor vakagoog drama op minimaal HBO- niveau;
  • affiniteit en ervaring hebt met het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Kennis over o.a. autisme, sociaal-emotionele ontwikkeling en Gentle Teaching is een pré;
  • verbinding kan creëren tussen de verschillende betrokkenen (netwerk van de cliënt, teams & vaktherapeuten);
  • bijdraagt aan de beleidsontwikkeling, inhoudelijke ontwikkeling en profileren van de vakgroep en aan het door ontwikkelen van zorgprogramma’s in samenwerking met andere professionals;
  • de kennis van jouw vakgebied in weet te zetten om de deskundigheid van de cliëntbegeleiders en regie begeleiders te vergroten;
  • beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid met bijpassende sociale vaardigheden.

Wat bieden wij?

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang. Bovendien is er volop ruimte voor eigen initiatief.

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 45 (tussen € 2.151,00 - € 3.289,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
  • Een leuke werkplek in zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Wil je meer weten? 
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Willemijn Meurs, tel.nr. 06-53311245.

Om te solliciteren mail je je gegevens via de onderstaande solliciteren button!

Enthousiast geworden? Klik dan op de sollicitatie button

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature