Regiebegeleider | ZEMVB

Ook als Regiebegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.

J&M Hand Voor Oren 400)

Kwadijkerpark 21 is een woning waar cliënten wonen met een zeer intensieve begeleidingsvraag. Het niveau van functioneren van de cliënten is divers, al hebben zij allen een ernstige verstandelijke beperking. Hierbij is veelal sprake van een disharmonisch profiel. Hiernaast beschikt de groep ook over een observatiebed en zullen er structureel cliënten blijven logeren of flexwonen. Uitgangspunt in het werk is het aangaan van de relatie met cliënten, het bieden van veiligheid en het werken aan een vertrouwensband. Een aantal cliënten krijgt individuele dagbesteding, dit wordt deels geboden door medewerkers van de woning. In de begeleiding wordt gebruik gemaakt van de methodiek van Gentle Teaching.

De individuele wensen en mogelijkheden van de cliënten staan altijd centraal. Daarom kijken we in de driehoek -cliënt, ouders/verwanten en medewerker- naar wat de cliënt wil en kán. Jij stemt de begeleiding steeds zo af dat de cliënten zich veilig voelen en er een goede balans is tussen hun draagkracht en draaglast. De visie van ‘Gentle Teaching’ vormt hierbij de basis. Binnen het team wordt gebruik gemaakt van video interactie zodat wij met elkaar en van elkaar kunnen leren.

Als Regiebegeleider, ben je verantwoordelijk voor het bieden van het dagprogramma volgens het cliëntplan aan onze cliënten. Hierbij heb jij op inhoudelijk gebied extra deskundigheid en/of ervaring met de begeleiding van onze doelgroep. Het voeren van de jaarlijkse cliënt-planbesprekingen en het stellen van nieuwe doelen in de driehoek t.a.v. jouw toegewezen cliënten is onderdeel van deze begeleiding. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking van het team ten goede komt. Het is belangrijk dat je interventies kan doen in spanningsvolle situaties conform de PVT/HBV-training. Je bent verzorgend, warm en zelfstandig.

Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep en de problematiek die onze doelgroep met zich mee brengt. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

• een afgeronde relevante opleiding hebt op MBO niveau 4 en professionele ervaring hebt met de doelgroep;
  • stevig in je schoenen staat en kan relativeren in complexe situaties;
  • kan omgaan met complex gedrag en agressie;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
  • in staat bent continuïteit en kwaliteit van zorg te waarborgen en te bewaken;
  • in staat bent om cliënten met een complexe zorgvraag individueel te begeleiden!

• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 45 (tussen € 2.151,00 - € 3.289,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
  • Een leuke werkplek in een zelforganiserend team met enthousiaste en betrokken collega’s!

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Willemijn, tel.nr. 06-53311245.