Medewerker Educatie | Opleidingen

Ben jij die Medewerker Educatie die op zoek is naar een uitdagende functie en het verschil weet te maken in de Gehandicaptenzorg? Met gevoel voor een warme leefomgeving? Een creatieve werkhouding, daadkrachtig en een dosis humor? Dan is deze vacature iets voor jou!

X & J Website 1)

Als medewerker Educatie beantwoordt je de ontwikkelvragen van cliënten uit het primair proces met een passend individueel of groepsgericht aanbod. Het aanbod stem je af met de cliënt en de belanghebbenden in het netwerk van de cliënt. Je kan de cliënten ‘zien’ en onbevangen tegemoet treden om samen te onderzoeken welke training bij hen past en ondersteunt hen bij de uitvoering van de trainingen. Dit doe je middels een planmatig en gestructureerde werkwijze, in afstemming met jouw collega’s.

Het team

Als Medewerker Educatie kom je in het team van de afdeling opleidingen. De afdeling opleidingen is verantwoordelijk voor alle opleiding gerelateerde werkzaamheden in ons bedrijf. Van het plannen en roosteren tot ontwikkelen en uitvoeren van trainingen en scholing. Opleidingen blijft steeds op zoek naar nieuwe vormen van leren en ontwikkelen. Zo wordt er momenteel gewerkt aan het vernieuwen van leereenheden door middel van het in eigen beheer maken van E-learning trainingen.

Er wordt gewerkt vanuit het principe van mediërend leren dat de kenmerken in zich heeft van Gentle teaching en het Eigen Initiatief Model. Vanuit een liefdevolle, veilige wederkerige relatie leert de cliënt, door het uitvoeren van educatieve activiteiten, zijn eigen kracht te benutten. Er worden cursussen en trainingen ontwikkelt en aangeboden op het gebied van onder andere mobiliteit, sociale vaardigheden, werknemersvaardigheden, medezeggenschap, en emancipatie.

Als medewerker Educatie volg je de diverse maatschappelijke ontwikkelingen en vertaal jij deze in een educatief aanbod. Hierbij ontwikkel je educatieve programma’s en materiaal op de leervragen van cliënten met als doel actief bij te dragen aan het welbevinden van de cliënten. Hierbij onderhoud je contacten met externe organisaties. Empowerment van cliënten bewerkstellig je door te luisteren, zelfstandigheid aan te moedigen, cliënten hun mogelijkheden te leren herkennen en in te zetten om de zelfredzaamheid zo optimaal mogelijk te maken. Je bent bekend, en hebt ervaring met het inzetten van de principes van Gentle Teaching. Je volgt de actuele maatschappelijke ontwikkelingen en vindt daar een passend educatief aanbod bij. Je coördineert en faciliteert trainingen en cursussen die door incidenteel ingezette trainers worden uitgevoerd. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Daarnaast is het belangrijk dat jij;

• in het bezit bent van een relevante hbo-opleiding;
  • beschikt over educatieve en didactische vaardigheden, of de bereidheid hebt daar specifieke scholing voor te doen;
  • zelfstandig werken vanzelfsprekend vindt en je vindt het een uitdaging om nieuwe initiatieven te ontwikkelen en uit te voeren;
  • ervaring hebt met educatieve projecten initiëren en implementeren of dit graag verder wil ontwikkelen;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. Afhankelijk van jouw ervaring en opleiding wordt je ingeschaald in FWG45 (maximaal € 3.452,- bruto per maand bij een fulltime arbeidsduur).
  • Een leuke dynamische werkplek in een zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Meer informatie of direct solliciteren

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de zorg? Wil je graag bij Prinsenstichting werken, solliciteer dan hier!

Ben je nieuwsgierig of deze baan bij je past? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Marieke via tel.nr 06-22239774

Wie wij zijn

Ook als Medewerker Educatie lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.