Medewerker Begeleiding | LVB

Ook als Medewerker Begeleiding lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.

J&M Hand Voor Oren 400)

Kwadijkerpark 107 is een dynamische groep met 10 jongvolwassen mannen met een LVB. Naast hun verstandelijke beperking, hebben de cliënten uiteenlopende intensieve zorgvragen en (gedrags-) problematiek. Het uitgangspunt is het creëren van een veilige, huiselijke een geborgen leefomgeving waarbij maatschappelijke waarden en normen de leidraad zijn een wezenlijk onderdeel van de begeleiding. Er wordt aandacht geschonken aan het aanleren/ verbeteren van (sociale) vaardigheden. De sfeer op de woning kan rustig en huiselijk zijn, maar er kunnen ook heftige interacties plaats vinden. We werken ontwikkelingsgericht met cliënten met gedragsproblematiek. Waarbij de cliënten (langzamerhand) steeds meer verantwoordelijkheid leren te nemen voor hun eigen keuzes.

In de weekenden ondersteun je de cliënten, samen met je collega, bij het aanleren van huishoudelijke taken en het (positief) invullen van hun vrijetijd. Je onderneemt individueel of groep gebonden sportactiviteiten (voetbal, basketbal, bootcamp), kookactiviteiten, kaart/ bordspellen en maakt dingen met de cliënt. Wij zijn dus echt op zoek naar een collega specifiek voor de weekenden.

Als medewerker begeleiding, ben je samen met het team verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie, zorg, ondersteuning en begeleiding van cliënten. Daarbij weet je uitvoering en invulling te geven aan de individuele cliënt plannen. De meeste cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt de cliënten veiligheid, sfeer, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking ten goede komt. Het is belangrijk dat jij in het bezit bent van een sterk observatievermogen en preventief en de-escalerend kunt handelen. Het is van belang dat jij je kan conformeren aan de gemaakte afspraken, en deze op een constructieve wijze kan inzetten en bespreekbaar kunt maken. Je bent niet bang om te reflecteren op je eigen handelen. Je hebt passie voor het werken met onze doelgroep en de problematiek die dit met zich mee brengt.

• beschikt over een relevant MBO 2 diploma ;
  • bekend bent met de methodieken ‘Geef mij de vijf’ en Gentle Teaching;
  • om kan gaan met spanningsvolle situaties en agressie;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;

• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 30 (tussen € 1.821,00 - € 2.716,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
  • Een contract voor de duur van meerzorg (december 2022) met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Mirjam , tel.nr. 0299-459277.