Werken en leren

Medewerker Begeleider/ Cliëntbegeleider | Ouderen Dolomieten 21 | 21 uur tot 28 uur

Vind jij het fijn om onze cliënten te mogen begeleiden en ondersteunen op hun oude dag? Waar je een positieve bijdrage levert aan de dag invulling van onze cliënten? Reageer dan op deze vacature Medewerker Begeleiding/ Cliëntbegeleider.

X & J Website 1)

Waar ga je werken?

Bij Prinsenstichting kiezen we voor samen. Samen werken, samen zorgen, samen doen. We gaan met elkaar om vanuit de filosofie van Gentle Teaching. We werken aan relaties waarin elke betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt, verbonden met de ander.

In ons huis op Dolomieten 21 van de Prinsenstichting wonen acht ouder wordende cliënten met de leeftijd tussen de 58 t/m 97 jaar. De cliënten functioneren op een midden-laagniveau en zijn bekend met stoornissen in het autistisch spectrum met daarbij voorkomende gedragsproblematiek. Cliënten mogen op Dolomieten 21 genieten van hun oude dag, de begeleiding is gericht op het bieden van warme zorg en een zinvolle dagbeleving. De cliënten vragen zorg en ondersteuning bij hun dagelijkse behoeften, wensen en verzorging. Wij begeleiden volgens de methode Gentle Teaching en Geef me de 5. Wij werken met vier verschillende diensten van 07:00 uur tot 22:30 uur.

Als begeleider wordt er een beroep gedaan op een flexibele houding om complexe situaties op te lossen. Het belangrijkste voor de cliënten is om een ontspannen dag te ervaren.

Daarnaast zoeken wij ook een medewerker begeleiding/cliëntbegeleider voor 1 op 1 meerzorg tot 60%. De meerzorg is voor een oudere dementerende dame, dit zijn diensten van 08.00-13.30 en van 15.30-21.30. Daarnaast begeleidt je ook momenten medebewoners maar deze diensten zijn voornamelijk gericht op 1 op 1 zorg.


Wie ben jij?
Als Medewerker begeleiding/ Cliëntbegeleider, ben je verantwoordelijk voor het verzorgen en begeleiden van cliënten op middenlaag niveau. Jij zorgt voor de juiste stimulatie en ondersteund de cliënt bij alles ten aanzien van de ADL. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt deze veiligheid, sfeer liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking ten goede komt. Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep en de problematiek die het ouder worden onze doelgroep met zich mee brengt. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Binnen het team wordt er op een eenduidige manier gewerkt, dit om het zo voorspelbaar als mogelijk te houden voor onze doelgroep. Het is belangrijk dat jij in bezit bent van een sterk observatievermogen en preventief en de-escalerend kunt handelen. Je bent niet bang om te reflecteren op je eigen handelen. Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Daarnaast is het belangrijk dat jij:

 • een afgeronde verwante opleiding hebt op MBO 2/3;
 • minimaal 2 jaar relevante werkervaring hebt met de betreffende doelgroep of aanverwante doelgroep in de VG-sector;
 • effectief kan handelen in complexe onverwachte situaties;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
 • in staat bent continuïteit en kwaliteit van zorg te waarborgen en te bewaken;
 • flexibel bent in werktijden!

Wat bieden wij?
Bij een wederzijdse klik is er de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden. Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

Daarnaast ontvang je:

 • Veel waardering van onze mooie doelgroep;
 • Een uitnodiging voor een introductiebijeenkomst waar je direct je andere nieuwe collega’s leert kennen;
 • Als medewerker begeleiding een brutosalaris van minimaal € 2.013,00 en maximaal € 2.826,00 op basis van 36 uur (FWG 25). Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring word je ingedeeld;
 • Als cliëntbegeleider een brutosalaris van minimaal € 2.258,00 en maximaal € 3.198,00 op basis van 36 uur (FWG 35). Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring word je ingedeeld;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-Gehandicaptenzorg;
 • Extra loonsverhoging in de komende 2 jaar, waarvan de eerste 3% al wordt toegepast op 1 december 2023;
 • Kansen voor persoonlijke ontwikkeling via trainingen en diverse e-learnings met uitnodigingen voor bijvoorbeeld: Persoonlijke Veiligheid Training (PVT), Gentle Teaching, medicatie, psychiatrische stoornissen & trauma, verstandelijke beperking & ontwikkelingspsychologie en meer;
 • Een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof per kalenderjaar op basis van 36 uur;
 • Een voucher met 20% korting op een artikel bij Fred’s Winkelatelier gevestigd in Purmerend;
 • Een voucher voor een gratis drankje naar keuze met een brownie of blondie bij ons Brownies & Downies Purmerend;
 • Een gratis soep bij aankoop van een broodje bij ons eetcafé de Prins op het Kwadijkerpark;
 • Een leuke werkplek in een zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!Wil je meer weten?
Voor inlichtingen over deze functie neem je contact op met Debby Baas, tel. 0299-459562. Zij vertelt jou graag meer!

Enthousiast?

Ben jij de geschikte kandidaat voor deze vacature? Dan ontvangen wij graag jouw CV met een korte motivatie op werkenbij@prinsenstichting.nl onder vermelding van vacaturenummer 202371.

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature