Werken en leren

Ergotherapeut met specialisatie Sensorische informatieverwerking | Zodiak

Wie zijn wij?

Prinsenstichting ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in de regio Noord-Holland. We vertrouwen op ieders inzet en leren van elkaar. Gentle Teaching is onderdeel van onze ondersteuningsvisie en daarom de basis in de omgang met onze cliënten. Vanuit de verbondenheid die hierbij ontstaat, geven we samen vorm aan de kwaliteit van leven. Het team bestaat uit 3 ergotherapeuten en 7 fysiotherapeuten en  is onderdeel van Zodiak, het diagnostiek- en behandelexpertisecentrum van Prinsenstichting.  Het is een gouden kans om samen met collega’s het vakgebied verder te professionaliseren.

Wij zoeken een enthousiaste collega om ons team te versterken.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

J&M Hand Voor Oren 400)

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor ergotherapeutisch onderzoek, diagnostiek, behandeling, advisering en begeleiding van cliënten en zijn/haar omgeving. Je werkt met cliënten die verschillende cognitieve niveaus en eventuele psychosociale- en gedragsproblemen hebben. De hulpvraag van de cliënt staat centraal waarbij de kwaliteit van leven binnen het uitvoeren van activiteiten van het dagelijks leven en het participeren in de samenleving het uitgangspunt is.

Als ergotherapeut(e) van het expertisecentrum Zodiak binnen Prinsenstichting werk je zowel intra- als extramuraal voor de doelgroep volwassenen en kinderen.

 Je wordt onderdeel van het SI-team. Het SI-team bestaat uit verschillende disciplines met specialisatie op het gebied van Sensorische Informatieverwerking. Zij bieden individuele diagnostiek, behandeling/begeleiding en advisering aan cliënten op basis van de hulpvraag. Daarnaast verzorgt het SI-team scholingen en werken ze aan Wetenschappelijk Onderzoek.

Binnen het SI-team zal je SI-onderzoek en behandeling gaan uitvoeren, door middel van de diverse Sensory Profile vragenlijsten en observaties. Vervolgens dien je hier een verslag over te schrijven en de betrokkenen te adviseren. Waar nodig volgt daarna individuele SI-behandeling of in groepjes. Binnen het SI-team zullen je werkzaamheden vooral gericht zijn op kinderen.

De functie van ergotherapeut met specialisatie SI is gevarieerd, uitdagend en biedt veel mogelijkheid tot ontwikkeling en verbreding van kennis op het gebied van diagnostiek en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast heb je interessante samenwerkingen zowel intramuraal als extramuraal en werk je interdisciplinair samen met collega’s die werken bij het behandelcentrum Zodiak.

Hoe pas je in het team?

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding Ergotherapie;
 • Bij voorkeur aanvullende scholingen gevolgd op het gebied van SI (o.a. Sensory Profile) bij kinderen tot 18 jaar;
 • Je hebt affiniteit met het werken met mensen met een verstandelijke beperking (zowel met kinderen als volwassenen);
 • Je hebt kennis van hulpmiddelen, het adviseren en toepassen daarvan;
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving omtrent hulpmiddelen;
 • Je beschikt over uitstekende communicatie en sociale vaardigheden;
 • Je bent zelfstandig, maar ook iemand die multidisciplinair en in teamverband kan werken;
 • Je bent vindingrijk, creatief en hebt een probleemoplossend vermogen;
 • Bij voorkeur ben je opgenomen in het kwaliteitsregister ergotherapie.

 

 

Wat bieden wij?

Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

 • Een afwisselende functie en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing, bijvoorbeeld door deelname aan wetenschappelijk onderzoek en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
 • Een eindejaarsuitkering
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 55 afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Contract voor 12 maanden voor 28 tot 32 uur. Bij gebleken geschiktheid is een dienstverband voor onbepaalde tijd mogelijk!

Enthousiast?

Wil je meer weten over de functie of werkplek, dan neem je contact met de afdeling ergotherapie: Jessica Spaan (06-12987886), Carla Zagers of Lisa van Jaarsveld (06-82458321). of via ergotherapie@prinsenstichting.nl. Zij vertellen jou graag meer!

Toon jouw lef! 

Ben jij die gedreven ergotherapeut met specialisatie SI met een krachtige ambitie, die graag de regie heeft en neemt in complexe behandelsituaties? Enthousiast over onze doelgroep? Stuur je CV naar werkenbij@prinsenstichting.nl onder vermelding van vacaturenummer 2022223.

 

 

Solliciteer snel!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature