Werken en leren

Cliëntbegeleiders I 21 - 28 uur p/w | (E)MVB | Koog aan de Zaan

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

J&M Hand Voor Oren 400)

Wat ga je doen?
Voor twee locaties zijn wij op zoek naar nieuwe collega's.

Locatie 1:
Westerkoogweg 6
(E) MVB is een woongroep voor mensen met een (ernstige) meervoudige verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag en b.v. autisme en ADHD. Zij hebben behoefte aan structuur en duidelijkheid. Op dit moment wonen er 9 cliënten tussen de leeftijd van 18 tot 57 jaar. Onze locatie wordt gerenoveerd/ verbouwd. In de zomer van 2023 gaan wij over naar de voorkant van de straat en worden wij een woongroep voor jongeren / jong volwassengroep met prikkels. Wij werken met dagprogramma’s voor sommige cliënten, ze hebben baat bij duidelijkheid en structuur. 

Wij werken onregelmatig met ochtenddiensten van 7:00-11:00 uur door de weeks. In de avond met een dienst van 14:30-22:30 uur en korte dienst van 16:00-21:00 uur. In het weekend werken wij met een tussendienst van 12:00-20:00 uur en een late dienst van 14:30-22:30 uur.

Locatie 2:
Westerkoogweg 4
is een woongroep met jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en perspectief op meer zelfstandigheid. Er kan daarnaast sprake zijn van (milde) psychiatrische problematiek of gedragsproblemen, mits dit in groepsverband goed te begeleiden is. Er is geen sprake van afhankelijkheid, toezicht en hulp zijn wel mogelijk. Cliënten hebben overdag een passende vorm van dagbesteding, gaan naar school, lopen stage of zijn overdag op een andere manier aan het werk buiten de deur. Een zinvolle invulling van de dag draagt immers bij aan een positief zelfbeeld en zorgt voor een goed dag- en nachtritme. Ervaring leert dat de cliënten begeleiding nodig hebben bij het vinden (en behouden) van een passende vorm van dagbesteding.

Op de locaties willen wij iedere cliënt de ruimte bieden zichzelf te zijn binnen de normen en waarden van de cliënt. We accepteren elkaar en samen zorgen wij voor een veilig klimaat. Dit doen wij door een duidelijke dag structuur en sensitieve begeleiding te bieden. Wij willen een veilige omgeving creëren met als doel dat de cliënten zich kunnen ontwikkelen en zich zelf kunnen zijn. Wij werken vanuit de driehoek door te investeren in de familie en verwanten met als doel elkaar te versterken en te ondersteunen. De cliëntsamenstelling is zeer divers qua problematiek en wordt gevormd door cliënten van zowel intern als extern. Naast het bieden van begeleiding en een luisterend oor hebben alle cliënten onder andere ondersteuning en/of sturing nodig bij de ADL. Onze begeleiding is gericht op passende bejegening en het bieden van veiligheid.

Als Cliëntbegeleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van cliënten volgens het cliëntplan. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. We creëren een zo normaal en veilig mogelijke leefsituatie voor de individuele cliënt. Wij werken volgens de methodiek `Gentle Teaching’.

Wie ben jij?
Als Cliëntbegeleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer, liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking van het team ten goede komt. Je bent verzorgend, stimulerend en uitdagend! Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep en de problematiek die onze ouder wordende doelgroep met zich mee brengt. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Daarnaast is het belangrijk dat jij;

  • een (bijna) afgeronde pedagogische opleiding hebt op niveau 3 of 4;
  • een flexibele werkhouding hebt;
  • zowel zelfstandig als in teamverband kan werken;
  • beschikt over een gezonde dosis humor;
  • in staat bent om te reflecteren op eigen handelen;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?
Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG35.
  • Een leuke werkplek in zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Enthousiast?
Voor westerkoogweg 4: Voor inlichtingen over deze functie neem je contact op met Gerard Cialdella, manager (06-47958385) of de locatie zelf (075 – 6817714 of 06-30283566). Zij vertellen jou graag meer!

Voor meer informatie over westerkoogweg 6 kun je contact op nemen met Birgit of Sascha, tel.nr. 06 - 30284351. 

 

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature