Werken en leren

Cliëntbegeleiders en Regiebegeleider gezocht voor het Hoornblad | 16-36 uur per week

Ben jij die Cliënt- of Regiebegeleider met een gezonde dosis humor, ervaring of interesse in houtbewerking? En weet jij dat te combineren met een diverse zorgvraag binnen Hoornblad? Dan is deze vacature iets voor jou!

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

3)

Wat ga je doen?
Het Hoornblad is een participerende werklocatie in de wijk De Gors in Purmerend en bestaat uit 6 groepen die verkoopbare producten maken voor o.a. Fred’s Kadoshop in de binnenstad van Purmerend. Voor deze locatie zijn wij op zoeken naar nieuwe collega's! Wij zoeken een Cliëntbegeleider houtbewerking voor 32 tot 36 uur per week, een Allround Cliëntbegeleider voor 16 uur per week en een Allround Regiebegeleider voor 32 tot 36 uur per week.

Hoe pas je in het team?
Als Cliëntbegeleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en ondersteunen van cliënten met een verstandelijke beperking bij het ontplooien van hun eigen specifieke kwaliteiten en talenten. Dit doe je met diverse relevante technieken en thema’s. Je beschikt over didactische vaardigheden die aansluiten bij de mogelijkheden van de cliënt, past diverse technieken toe op een voor de cliënt begrijpelijke wijze en zorgt voor een opleiding op maat. Je werkt aan de hand van de persoonlijke leer en/of ontwikkeldoelen van de cliënten. Je legt deze vast en rapporteert hierop. 


Voor de houtgroep is het belangrijk dat jij ervaring hebt met het verwerken van hout waarbij jij de cliënten bijstaat in hun ontwikkeling en leerdoelen. Onder jouw toezicht kunnen zij een mooi eindproduct maken van degelijke kwaliteit, wat verkoopbaar kan zijn in een van onze winkels. De wijze van begeleiding is wisselend, afhankelijk van de individuele behoeften van de cliënten

Als Regiebegeleider heb je op inhoudelijk gebied extra deskundigheid en/of ervaring met de begeleiding van de cliënten. Jij bent in staat om invulling te geven aan de zorgplannen en deze te evalueren in de driehoek. Hiernaast draag jij bij aan het onderlinge vertrouwen, veiligheid, sfeer en zorgt voor de juiste harmonie. Tevens is het van belang dat jij een bindende factor bent van het team en niet bang bent om te reflecteren op je eigen handelen en ben je in staat om eventuele onzekerheden en knelpunten in de begeleiding & team bespreekbaar te maken.

De meeste cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij, als Cliënt- of Regiebegeleider, bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer en liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking ten goede komt. Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Ook is het belangrijk dat jij;

  • Beschikt over een afgeronde verwante opleiding op MBO niveau 3/4;
  • Je hebt kennis en ervaring met houtbewerking;
  • Je beschikt over ervaring in de begeleiding met LVB-ers en bent bekend met autisme en de methode “geef me de vijf”;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
  • een flexibele werkhouding hebt en kunt schakelen in de verschillende begeleidingsstijlen en niveaus van cliënten;
  • Kan werken vanuit de principes van Gentle Teaching.

Wat bieden wij?
We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We werken met zelforganiserende teams waardoor er volop ruimte is voor initiatief. We nodigen je bij indiensttreding uit voor een introductiebijeenkomst en laten je kennis maken met onze mooie organisatie.

Daarnaast krijg je:

 • Veel waardering van onze mooie doelgroep;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings) en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie;
 • Als Cliëntbegeleider een bruto salaris van minimaal € 2.178,- en maximaal € 3.105,- (FWG 35). Als Regiebegeleider ontvang je een bruto salaris van minimaal € 2.457,- en maximaal € 3.332,- (FWG 40). Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring wordt je ingedeeld;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-Gehandicaptenzorg;
 • Een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof per kalenderjaar op basis van 36 uur;
 • Het gehele jaar 10% korting gehele collectie en 2x per jaar 25% korting op je aankopen bij The Athlete’s Foot;
 • Een leuke werkplek in een zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Over Prinsenstichting
Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.


Wil je meer weten?
Inlichtingen over deze functie kunnen worden ingewonnen bij Astrid Bakker, bedrijfsleider Hoornblad, via tel. 06-45398472 of Mariella van Grieken via tel. 06-57207050. Zij vertellen jou graag meer! Je kunt solliciteren via de solliciteerbutton of stuur je CV naar werkenbij@prinsenstichting.nl onder vermelding van vacaturenummer 202342.

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature