Werken en leren

Clientbegeleider |MVB

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.


Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

M & J Webiste 3.)

Wat ga je doen?

Westerkoogweg 4 is een woongroep met jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en perspectief op meer zelfstandigheid. Er kan daarnaast sprake zijn van (milde) psychiatrische problematiek of gedragsproblemen, mits dit in groepsverband goed te begeleiden is. Er is geen sprake van afhankelijkheid, toezicht en hulp zijn wel mogelijk. Cliënten hebben overdag een passende vorm van dagbesteding, gaan naar school, lopen stage of zijn overdag op een andere manier aan het werk buiten de deur. Een zinvolle invulling van de dag draagt immers bij aan een positief zelfbeeld en zorgt voor een goed dag- en nachtritme. Ervaring leert dat de cliënten begeleiding nodig hebben bij het vinden (en behouden) van een passende vorm van dagbesteding.

Er is een intensieve samenwerking met ouders, familie, de ‘belangrijke ander’ en het ‘sociaal steunend netwerk’ van de cliënt. De samenwerking tussen cliënt, zijn familie en de begeleider wordt binnen Prinsenstichting ‘de driehoek’ genoemd. De begeleiding wordt altijd zo goed mogelijk afgestemd op de vraag die in deze ‘driehoek’ wordt gesteld.

Voor een plezierig en veilig leefklimaat is het nodig om goede afspraken te maken over wat wel kan en wat niet, over hoe we met elkaar om willen gaan en welke grenzen er gesteld worden. Hiervoor zijn er huisregels en is er een gedragscode aanwezig. Daarnaast wordt er uiteraard op de groep gebruikt gemaakt van wettelijke kaders, protocollen en richtlijnen waar het gaat over het waarborgen van de veiligheid.

Wie ben jij?

Als Cliëntbegeleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer, liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking van het team ten goede komt.  Je bent verzorgend, stimulerend en uitdagend! Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep en de problematiek die onze ouder wordende doelgroep met zich mee brengt. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Daarnaast is het belangrijk dat jij;

  • een (bijna) afgeronde pedagogische opleiding hebt op niveau 3 of 4;
  • een flexibele werkhouding hebt;
  • zowel zelfstandig als in teamverband kan werken;
  • beschikt over een gezonde dosis humor;
  • in staat bent om te reflecteren op eigen handelen;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

 Wat bieden wij?

Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG35 (tussen € 2.178,00 - € 3.105,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
  • Een leuke werkplek in zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Enthousiast?

Voor inlichtingen over deze functie neem je contact op met Gerard Cialdella, manager (06-47958385) of de locatie zelf (075 – 6817714 of 06-30283566). Zij vertellen jou graag meer!  

 

Enthousiast geworden? Klik dan op de sollicitatie button

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature