Werken en leren

Cliëntbegeleider I 21 - 28 uur p/w | Koog aan de Zaan

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

J&M Hand Voor Oren 400)

Wat ga je doen?
Westerkoogweg 4 is een woongroep met jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en perspectief op meer zelfstandigheid. Er kan daarnaast sprake zijn van (milde) psychiatrische problematiek of gedragsproblemen, mits dit in groepsverband goed te begeleiden is. Er is geen sprake van afhankelijkheid, toezicht en hulp zijn wel mogelijk. Cliënten hebben overdag een passende vorm van dagbesteding, gaan naar school, lopen stage of zijn overdag op een andere manier aan het werk buiten de deur. Een zinvolle invulling van de dag draagt immers bij aan een positief zelfbeeld en zorgt voor een goed dag- en nachtritme. Ervaring leert dat de cliënten begeleiding nodig hebben bij het vinden (en behouden) van een passende vorm van dagbesteding.

Op de locaties willen wij iedere cliënt de ruimte bieden zichzelf te zijn binnen de normen en waarden van de cliënt. We accepteren elkaar en samen zorgen wij voor een veilig klimaat. Dit doen wij door een duidelijke dag structuur en sensitieve begeleiding te bieden. Wij willen een veilige omgeving creëren met als doel dat de cliënten zich kunnen ontwikkelen en zich zelf kunnen zijn. Wij werken vanuit de driehoek door te investeren in de familie en verwanten met als doel elkaar te versterken en te ondersteunen. De cliëntsamenstelling is zeer divers qua problematiek en wordt gevormd door cliënten van zowel intern als extern. Naast het bieden van begeleiding en een luisterend oor hebben alle cliënten onder andere ondersteuning en/of sturing nodig bij de ADL. Onze begeleiding is gericht op passende bejegening en het bieden van veiligheid.

Als Cliëntbegeleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van cliënten volgens het cliëntplan. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. We creëren een zo normaal en veilig mogelijke leefsituatie voor de individuele cliënt. Wij werken volgens de methodiek `Gentle Teaching’.

Wie ben jij?
Als Cliëntbegeleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer, liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking van het team ten goede komt. Je bent verzorgend, stimulerend en uitdagend! Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep en de problematiek die onze ouder wordende doelgroep met zich mee brengt. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Daarnaast is het belangrijk dat jij;

 • een (bijna) afgeronde pedagogische opleiding hebt op niveau 3 of 4;
 • een flexibele werkhouding hebt;
 • zowel zelfstandig als in teamverband kan werken;
 • beschikt over een gezonde dosis humor;
 • in staat bent om te reflecteren op eigen handelen;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?
Bij een wederzijdse klik is er de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden. Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

Daarnaast ontvang je:

 • Veel waardering van onze mooie doelgroep;
 • Een uitnodiging voor een introductiebijeenkomst waar je direct je andere nieuwe collega’s leert kennen;
 • Als cliëntbegeleider een brutosalaris van minimaal € 2.258,00 en maximaal € 3.198,00 op basis van 36 uur (FWG 35). Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring word je ingedeeld;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-Gehandicaptenzorg;
 • Extra loonsverhoging in de komende 2 jaar, waarvan de eerste 3% al wordt toegepast op 1 december 2023;
 • Kansen voor persoonlijke ontwikkeling via trainingen en diverse e-learnings met uitnodigingen voor bijvoorbeeld: Persoonlijke Veiligheid Training (PVT), Gentle Teaching, medicatie, psychiatrische stoornissen & trauma, verstandelijke beperking & ontwikkelingspsychologie en meer;
 • Een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof per kalenderjaar op basis van 36 uur;
 • Een voucher met 20% korting op een artikel bij Fred’s Winkelatelier gevestigd in Purmerend;
 • Een voucher voor een gratis drankje naar keuze met een brownie of blondie bij ons Brownies & Downies Purmerend;
 • Een gratis soep bij aankoop van een broodje bij ons eetcafé de Prins op het Kwadijkerpark;
 • Een leuke werkplek in een zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Wil je meer weten?
Voor westerkoogweg 4: Voor inlichtingen over deze functie neem je contact op met de locatie via 075 – 6817714 of 06-30283566. Zij vertellen jou graag meer!

Solliciteer nu!

Het is ook mogelijk om je CV en motivatie te versturen naar werkenbij@prinsenstichting.nl onder vermelding van: Vacature Westerkoogweg 4.

Over Prinsenstichting
Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.
Ook als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.
We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

Deel vacature