Werken en leren

Cliëntbegeleider Ouderen | 21 tot 28 uur per week | Purmerend

 

Ben jij die Cliëntbegeleider met hart voor de (ouderen)zorg en sta je open voor een nieuwe uitdaging?

Een uitdaging waar je onze ouderen met een LVB begeleidt in een fijne woon- en leefomgeving?

Dan is deze vacature geschikt voor jou! 

X & J Website 1)

Wat ga je doen?
Locatie Waterlandlaan 122 betreft een woning in de wijk, dicht bij het centrum van Purmerend. Waterlandlaan 122 bevindt zich op de begane grond van een pand met vier verdiepingen. Op Waterlandlaan 122 wonen 10 cliënten, waarvan 2 mannen en 8 vrouwen. Deze cliënten zijn ouder dan 50 jaar en functioneren op het niveau van een lichte tot matige verstandelijke beperking. Daarnaast is er sprake van dementie, psychiatrische problematiek en gedragsproblematiek. Dit kan zich uiten in dwangmatig handelen, verbale en (incidenteel) fysieke agressie.

De meeste cliënten zijn weinig zelfredzaam m.b.t. hun zelfzorg. Begeleiding neemt dit over daar waar cliënten dingen niet kunnen of aankunnen. Wij zoeken telkens naar een balans door de veranderende zorgvraag (het ouder worden). Wij geloven dat als wij in onze begeleiding meer ruimte nemen om te kunnen meebewegen met de draagkracht van de cliënten, wij beter aan kunnen sluiten bij hun behoefte en initiatieven. Hierdoor zal over-/ondervraging en in het verlengde daarvan probleemgedrag afnemen. Begeleiding moet de cliënt volgen in plaats van andersom. Dit sluit aan bij de ondersteuningsvisie van Prinsenstichting, Gentle Teaching, waarbij verbondenheid voorop staat. Dit zien wij als voorwaarde om verder te kunnen bouwen met onze cliënten aan kwaliteit van hun bestaan. Wij willen streven naar nabijheid in de zin van ‘ik ben er voor je als je mij nodig hebt’. De cliënten van Waterlandlaan 122 hebben allen een individueel dagprogramma. Twee cliënten hebben dagbesteding buiten de deur, 8 cliënten hebben een aangepaste daginvulling op de groep. Dit betekent praktisch gezien dat er meer cliënten thuis blijven, waarbij gezocht wordt naar een balans tussen inspanning/ontspanning en drukte/rust, waarbij cliënten naast elkaar kunnen bewegen, zonder daarbij beperkt te worden door elkaars aanwezigheid.

 

Als Cliëntbegeleider voer je de zorg uit voortkomende uit het vastgestelde ondersteuningsplan rondom de cliënten. Samen met de cliënt en andere betrokkenen analyseer je de zorgvraag en houdt het persoonlijk plan actueel d.m.v. bij voorbeeld rapporteren. Je bent gekoppeld aan één of meerdere cliënten en werk je nauw samen met de Regiebegeleiders. Je bent in staat om actief mee te bouwen aan een sterk zelf organiserend team. Je draagt je steentje bij op een van de zorgdomeinen.

Hoe pas je in het team?
Als Cliëntbegeleider heb je op inhoudelijk gebied extra deskundigheid en/of ervaring met de begeleiding van onze doelgroep. Jij bent in staat om invulling te geven aan de zorgplannen en deze te evalueren in de driehoek, daarnaast draag jij bij aan het onderlinge vertrouwen, veiligheid, sfeer en zorgt voor de juiste harmonie. Tevens is het van belang dat jij een samenwerkt met het team en niet bang bent om te reflecteren op je eigen handelen en ben je in staat om eventuele onzekerheden en knelpunten in de begeleiding en team bespreekbaar te maken. Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Daarnaast is het belangrijk dat jij;

 • Een afgeronde relevante opleiding hebt op MBO niveau 3/4;
 • Affiniteit hebt met de betreffende doelgroep of aanverwante doelgroep in de VG-sector;
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk), zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
 • In staat bent continuïteit en kwaliteit van zorg te waarborgen en te bewaken;
 • Flexibel bent in werktijden. Er wordt gewerkt overdag, in de middag/ avond en het weekeinde;
 • Beschikt over goede computer vaardigheden;
 • Bereid bent om je vakkennis middels interne cursussen en/of opleidingen te volgen;
 • Kan werken vanuit de principes van Gentle Teaching.

Wat bieden wij?
Bij een wederzijdse klik is er de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden. Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

Daarnaast ontvang je:

 • Veel waardering van onze mooie doelgroep;
 • Een uitnodiging voor een introductiebijeenkomst waar je direct je andere nieuwe collega’s leert kennen;
 • Als cliëntbegeleider een brutosalaris van minimaal € 2.258,00 en maximaal € 3.198,00 op basis van 36 uur (FWG 35). Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring word je ingedeeld;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-Gehandicaptenzorg;
 • Extra loonsverhoging in de komende 2 jaar, waarvan de eerste 3% al wordt toegepast op 1 december 2023;
 • Kansen voor persoonlijke ontwikkeling via trainingen en diverse e-learnings met uitnodigingen voor bijvoorbeeld: Persoonlijke Veiligheid Training (PVT), Gentle Teaching, medicatie, psychiatrische stoornissen & trauma, verstandelijke beperking & ontwikkelingspsychologie en meer;
 • Een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof per kalenderjaar op basis van 36 uur;
 • Een voucher met 20% korting op een artikel bij Fred’s Winkelatelier gevestigd in Purmerend;
 • Een voucher voor een gratis drankje naar keuze met een brownie of blondie bij ons Brownies & Downies Purmerend;
 • Een gratis soep bij aankoop van een broodje bij ons eetcafé de Prins op het Kwadijkerpark;
 • Een leuke werkplek in een zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Wil je meer weten?
Neem dan contact team Waterlandlaan 122 via 06-30284824. Zij vertellen jou graag meer! Je kunt solliciteren via de solliciteerbutton of stuur je CV naar werkenbij@prinsenstichting.nl onder vermelding van vacaturenummer 202336.

Solliciteer nu

 Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk. Als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan. We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

 

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

Deel vacature