Werken en leren

Cliëntbegeleider | Ouderen

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.  

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

Xenajoran 700)

Wat ga je doen?

Bij Prinsenstichting kiezen we voor samen. Samen werken, samen zorgen, samen doen. We gaan met elkaar om vanuit de filosofie van Gentle Teaching. We werken aan relaties waarin elke betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt, verbonden met de ander.

 Locatie Waterlandlaan 122 betreft een woning in de wijk, dicht bij het centrum van Purmerend. Waterlandlaan 122 bevindt zich op de begane grond van een pand met vier verdiepingen.

Op Waterlandlaan 122 wonen 10 cliënten, waarvan 2 mannen en 8 vrouwen. Deze cliënten zijn ouder dan 50 jaar en functioneren op het niveau van een lichte tot matige verstandelijke beperking. Daarnaast is er sprake van dementie, psychiatrische problematiek en gedragsproblematiek. Dit kan zich uiten in dwangmatig handelen, verbale en (incidenteel) fysieke agressie.

De meeste cliënten zijn weinig zelfredzaam m.b.t. hun zelfzorg. Begeleiding neemt dit over daar waar cliënten dingen niet kunnen of aankunnen.

Wij zoeken telkens naar een balans door de veranderende zorgvraag (het ouder worden).

Wij geloven dat als wij in onze begeleiding meer ruimte nemen om te kunnen meebewegen met de draagkracht van de cliënten, wij beter aan kunnen sluiten bij hun behoefte en initiatieven. Hierdoor zal over-/ondervraging en in het verlengde daarvan probleemgedrag afnemen. Begeleiding moet de cliënt volgen in plaats van andersom. Dit sluit aan bij de ondersteuningsvisie van Prinsenstichting, Gentle Teaching, waarbij verbondenheid voorop staat. Dit zien wij als voorwaarde om verder te kunnen bouwen met onze cliënten aan kwaliteit van hun bestaan. Wij willen streven naar nabijheid in de zin van ‘ik ben er voor je als je mij nodig hebt’.

De cliënten van Waterlandlaan 122 hebben allen een individueel dagprogramma. Een deel heeft dagbesteding buiten de deur, maar steeds meer cliënten hebben een aangepaste daginvulling op de groep. Dit betekent praktisch gezien dat er meer cliënten thuis blijven, waarbij gezocht wordt naar een balans tussen inspanning/ontspanning en drukte/rust, waarbij cliënten naast elkaar kunnen bewegen, zonder daarbij beperkt te worden door elkaars aanwezigheid.

Hoe pas je in het team?

Als Clientbegeleider, ben je verantwoordelijk voor het verzorgen en begeleiden van cliënten die functioneren op een laag niveau. De meeste cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking ten goede komt. Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep en de problematiek die het ouder worden van onze doelgroep met zich mee brengt, zoals dementie en hulp bij o.a. persoonlijke verzorging. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Daarnaast is het belangrijk dat jij;

  • een relevant diploma hebt op MBO niveau 3 of 4;
  • ervaring en affiniteit hebt met de doelgroep;
  • zelfstandig kunt werken, kan reflecteren op professioneel handelen en overzicht kan houden;
  • beschikt over een flexibele werkhouding, bereid bent tot het draaien van alle voorkomende diensten;
  • een open, nieuwsgierige en onderzoekende houding hebt;
  • beschikt over pc, communicatieve- en schrijf vaardigheden, relativeringsvermogen hebt en enige humor!

 Wat bieden wij?

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang. Bovendien is er volop ruimte voor eigen initiatief.

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 35 (tussen € 1.920,00 - € 2.853,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
  • Een leuke werkplek in zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

 Wil je meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Peter, Anita of team Waterlandlaan 122 , tel.nr. 0299-459235 of 06-30284824. Stuur je sollicitatie en CV naar werkenbij@prinsenstichting.nl.

Enthousiast geworden? Klik dan op de sollicitatie button

werkenbij@prinsenstichting.nl

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature