Cliëntbegeleider & Medewerker Begeleiding | MVB

Ook als Cliëntbegeleider of Medewerker Begeleiding, lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.

X & J Website 1)

Op Kwadijkerpark 109 wonen 10 cliënten in de leeftijdscategorie van 22 t/m 60 jaar met matig tot ernstige verstandelijk beperking.

Het betreft cliënten met een autisme spectrum stoornis en hechtingsstoornis, wat zich kan uiten in gedragsproblemen, grensoverschrijdend gedrag en (verbale) agressie. Wij werken vanuit de basishouding "Gentle Teaching", hiernaast wordt ook de methodiek "Geef me de vijf"  gebruikt in de begeleiding naar onze cliënten. Cliënten vragen nabijheid, duidelijkheid, structuur en een liefdevolle bejegening en worden bij de dagelijkse bezigheden verbaal en non-verbaal gecoacht. Kwadijkerpark 109 is een self supporting woongroep wat inhoudt dat er gekookt en gewassen wordt op de groep.

Als Cliëntbegeleider & Medewerker Begeleiding, ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van cliënten volgens het cliëntplan. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer, liefdevolle en warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking van het team ten goede komt. Daarnaast biedt je een luisterend oor en ondersteun je collega’s waar nodig en weet je van doorpakken. Het is belangrijk dat jij in het bezit bent van een sterk observatievermogen en preventief en de-escalerend kunt handelen. Het is van belang dat jij kan conformeren aan de gemaakte afspraken, en deze op een constructieve wijze kan inzetten en bespreekbaar kunt maken. Je bent niet bang om te reflecteren op je eigen handelen. Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

• stevig in je schoenen staat en het als uitdaging ziet om vanuit de zelforganisatie samen met andere medewerkers te bouwen aan een nieuw team;
  • ervaring hebt met de beschreven problematiek;
  • kunt omgaan met spanningsvolle situaties en agressie;
  • zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
  • in het bezit bent van een relevante opleiding op minimaal MBO niveau 2 (medewerker) of 3 (cliëntbegeleider).

• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 30/40 (tussen € 1.821,00 - € 2.993,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
  • Een leuke werkplek in een zelforganiserend team met enthousiaste en betrokken collega’s!

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Otto, tel.nr. 06-12524461.