Werken en leren

Cliëntbegeleider & Medewerker Begeleiding | MVB

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Cliëntbegeleider of Medewerker Begeleiding, lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.  

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

X & J Website 1)

Wat ga je doen?

Bij Prinsenstichting kiezen we voor samen. Samen werken, samen zorgen, samen doen. We gaan met elkaar om vanuit de filosofie van Gentle Teaching. We werken aan relaties waarin elke betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt, verbonden met de ander.

Op Kwadijkerpark 109 wonen 10 cliënten in de leeftijdscategorie van 22 t/m 60 jaar met matig tot ernstige verstandelijk beperking.

Het betreft cliënten met een autisme spectrum stoornis en hechtingsstoornis, wat zich kan uiten in gedragsproblemen, grensoverschrijdend gedrag en (verbale) agressie. Wij werken vanuit de basishouding "Gentle Teaching", hiernaast wordt ook de methodiek "Geef me de vijf"  gebruikt in de begeleiding naar onze cliënten. Cliënten vragen nabijheid, duidelijkheid, structuur en een liefdevolle bejegening en worden bij de dagelijkse bezigheden verbaal en non-verbaal gecoacht. Kwadijkerpark 109 is een self supporting woongroep wat inhoudt dat er gekookt en gewassen wordt op de groep.

Wie ben jij?

Als Cliëntbegeleider & Medewerker Begeleiding, ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van cliënten volgens het cliëntplan. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer, liefdevolle en warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking van het team ten goede komt. Daarnaast biedt je een luisterend oor en ondersteun je collega’s waar nodig en weet je van doorpakken. Het is belangrijk dat jij in het bezit bent van een sterk observatievermogen en preventief en de-escalerend kunt handelen. Het is van belang dat jij kan conformeren aan de gemaakte afspraken, en deze op een constructieve wijze kan inzetten en bespreekbaar kunt maken. Je bent niet bang om te reflecteren op je eigen handelen. Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Daarnaast is het belangrijk dat jij:

  • stevig in je schoenen staat en het als uitdaging ziet om vanuit de zelforganisatie samen met andere medewerkers te bouwen aan een nieuw team;
  • ervaring hebt met de beschreven problematiek;
  • kunt omgaan met spanningsvolle situaties en agressie;
  • zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
  • in het bezit bent van een relevante opleiding op minimaal MBO niveau 2 (medewerker) of 3 (cliëntbegeleider).

Wat bieden wij?

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang. Bovendien is er volop ruimte voor eigen initiatief.

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 30/40 (tussen € 1.821,00 - € 2.993,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
  • Een leuke werkplek in een zelforganiserend team met enthousiaste en betrokken collega’s!

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Otto, tel.nr. 06-12524461.

Enthousiast geworden? Klik dan op de sollicitatie button

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature