Werken en leren

Cliëntbegeleider

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan. 

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

J&M Hand Voor Oren 400)

Wat ga je doen?

Bij Prinsenstichting kiezen we voor samen. Samen werken, samen zorgen, samen doen. We gaan met elkaar om vanuit de filosofie van Gentle Teaching. We werken aan relaties waarin elke betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt, verbonden met de ander.

Kwadijkerpark 108 is een woongroep gelegen op het terrein van de Prinsenstichting, waar aan negen cliënten een leefsituatie wordt geboden die zij als hun thuis ervaren. De cliënt wordt aangesproken op zijn/haar eigen mogelijkheden en krijgt hierbij de ruimte om deze te ontplooien. Hierbij wordt voortdurend  gezocht naar de goede balans tussen het ‘betuttelen’ en ‘overvragen’ van de cliënt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Willem Kleine Schaars (WKS) methodiek.

Op Kwadijkerpark 108  wonen negen mensen met een ‘lichte tot matige’ verstandelijk handicap met een psychiatrische achtergrond en/of gedragsproblemen. Het gaat om zeven mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 44 tot 69 jaar. Vanwege de hogere leeftijd van de cliënten dient er rekening gehouden te worden met de hieruit voortvloeiende problematiek. Daarom zoeken wij een teamspeler met  de nodige levenservaring, die vanuit zijn/haar kennis de cliënten van Kwadijkerpark 108 kan begeleiden op hun levenspad. De kernbegrippen hierbij zijn inzicht, creativiteit, initiatief nemen en natuurlijk overwicht. Op het moment is de begeleidingsintensiteit twee begeleiders op negen cliënten. .

Wie ben jij?

Als cliëntbegeleider, ben je samen met het team verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie, zorg, ondersteuning en begeleiding van cliënten. Daarbij weet je uitvoering en invulling te geven aan de individuele cliënt plannen. De meeste cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt de cliënten veiligheid, sfeer, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking ten goede komt.

 Daarnaast is het belangrijk dat jij:

  • een afgeronde pedagogische of verwante opleiding hebt op niveau 3 of 4;
  • beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • kunt omgaan met agressie en adequaat kan handelen in moeilijke situaties;
  • kennis van, en ervaring hebt met het werken met cliënten die intensieve begeleiding nodig hebben;
  • in staat bent om te reflecteren op eigen handelen;
  • flexibel inzetbaar bent en weet van aanpakken.

 Wat bieden wij?

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang. Bovendien is er volop ruimte voor eigen initiatief.

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 40 (tussen € 2.025,00 - € 2.993,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
  • Een leuke werkplek in zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Johan of Nel, tel.nr. 0299-459273.  

Enthousiast geworden? Klik dan op de sollicitatie button

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature