Cliëntbegeleider

J&M Hand Voor Oren 400)

Kwadijkerpark 108 is een woongroep gelegen op het terrein van de Prinsenstichting, waar aan negen cliënten een leefsituatie wordt geboden die zij als hun thuis ervaren. De cliënt wordt aangesproken op zijn/haar eigen mogelijkheden en krijgt hierbij de ruimte om deze te ontplooien. Hierbij wordt voortdurend  gezocht naar de goede balans tussen het ‘betuttelen’ en ‘overvragen’ van de cliënt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Willem Kleine Schaars (WKS) methodiek.

Op Kwadijkerpark 108  wonen negen mensen met een ‘lichte tot matige’ verstandelijk handicap met een psychiatrische achtergrond en/of gedragsproblemen. Het gaat om zeven mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 44 tot 69 jaar. Vanwege de hogere leeftijd van de cliënten dient er rekening gehouden te worden met de hieruit voortvloeiende problematiek. Daarom zoeken wij een teamspeler met  de nodige levenservaring, die vanuit zijn/haar kennis de cliënten van Kwadijkerpark 108 kan begeleiden op hun levenspad. De kernbegrippen hierbij zijn inzicht, creativiteit, initiatief nemen en natuurlijk overwicht. Op het moment is de begeleidingsintensiteit twee begeleiders op negen cliënten. .

Als cliëntbegeleider, ben je samen met het team verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie, zorg, ondersteuning en begeleiding van cliënten. Daarbij weet je uitvoering en invulling te geven aan de individuele cliënt plannen. De meeste cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt de cliënten veiligheid, sfeer, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking ten goede komt.

• een afgeronde pedagogische of verwante opleiding hebt op niveau 3 of 4;
  • beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • kunt omgaan met agressie en adequaat kan handelen in moeilijke situaties;
  • kennis van, en ervaring hebt met het werken met cliënten die intensieve begeleiding nodig hebben;
  • in staat bent om te reflecteren op eigen handelen;
  • flexibel inzetbaar bent en weet van aanpakken.

• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 40 (tussen € 2.025,00 - € 2.993,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Johan of Nel, tel.nr. 0299-459273.