Werken en leren

Cliëntbegeleider | LVB

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.  

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

X & J Website 1)

Wat ga je doen?
Bij Prinsenstichting kiezen we voor samen. Samen werken, samen zorgen, samen doen. We gaan met elkaar om vanuit de filosofie van Gentle Teaching. We werken aan relaties waarin elke betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt, verbonden met de ander.

Kwadijkerpark 107 is een dynamische groep met 10 jongvolwassen mannen met een matige tot licht verstandelijke beperking. Naast hun verstandelijke beperking, hebben de cliënten uiteenlopende intensieve zorgvragen en (gedrags-) problematiek. Het uitgangspunt is het creëren van een veilige, huiselijke een geborgen leefomgeving waarbij maatschappelijke waarden en normen de leidraad zijn een wezenlijk onderdeel van de begeleiding. Er wordt aandacht geschonken aan het aanleren/ verbeteren van (sociale) vaardigheden. De sfeer op de woning kan rustig en huiselijk zijn, maar er kunnen ook heftige interacties plaats vinden. We werken ontwikkelingsgericht met cliënten met gedragsproblematiek. Waarbij de cliënten (langzamerhand) steeds meer verantwoordelijkheid leren te nemen voor hun eigen keuzes.

Van maandag tot en met vrijdag geven we overdag individuele dagbesteding aan 1 van onze cliënten.

Wie ben jij?

Als cliëntbegeleider ben je samen met het team verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie, zorg, ondersteuning en begeleiding van cliënten. Daarbij weet je uitvoering en invulling te geven aan de individuele cliënt plannen. De meeste cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt de cliënten veiligheid, sfeer, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking ten goede komt. Je ondersteund de cliënten bij het maken van hun eigen keuzes en helpt de cliënt te groeien naar meer zelfstandigheid. Het los laten en ervarend leren is hier een onderdeel van, tevens het stellen van grenzen en de dialoog aan gaan. Er wordt volgens de visie Gentle Teaching gewerkt. In de communicatie wordt gebruik gemaakt van (non)verbale- en schriftelijke communicatie. De methodiek “geef me de vijf” is hier een belangrijk onderdeel in. Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep en de problematiek die dit met zich mee brengt.

Daarnaast is het belangrijk dat jij:

  • een afgeronde verwante opleiding hebt op MBO niveau 3/4;
  • bekend bent met de methodieken ‘Geef mij de vijf’ en Gentle Teaching;
  • om kan gaan met spanningsvolle situaties en agressie;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;

Wat bieden wij?
We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang. Bovendien is er volop ruimte voor eigen initiatief.

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 40 (tussen € 2.025,00 - € 2.993,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
  • Een contract voor de duur van meerzorg (december 2022) met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Een leuke werkplek in zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Mirjam , tel.nr. 0299-459277.

Enthousiast geworden? Klik dan op de sollicitatie button

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature