Werken en leren

Cliëntbegeleider in opleiding 24 tot 28 uur per week

Volg jij momenteel een opleiding richting Maatschappelijke Zorg, Verzorgende IG, Verpleegkunde of Social Work? Zit je bijvoorkeur in het 3e leerjaar of hoger, heb jij passie voor de doelgroep ‘cliënten met een zeer ernstige verstandelijke beperking’  en ben je op zoek naar een nieuwe werkplek? Solliciteer dan nu!

Over Prinsenstichting
Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan. 

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

X & J Website 1)

Wat ga je doen?
Bij Prinsenstichting kiezen we voor samen. Samen werken, samen zorgen, samen doen. We gaan met elkaar om vanuit de filosofie van Gentle Teaching. We werken aan relaties waarin elke betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt, verbonden met de ander.

Op Westerkoogweg 64 ga je cliënten met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking verzorgen, begeleiden en ondersteunen. Er wonen 8 cliënten in de leeftijd van 27 tot 58 jaar oud. Het is een gezellige groep waarvan de meesten individueel zijn ingesteld, en waarvan een aantal het leuk vinden om met elkaar in de woonkamer te zijn. Als cliëntbegeleider in opleiding creëer jij die gezellige maar voorspelbare sfeer, waarbij je zorgt voor een praatje en initiatief neemt tot een activiteit met de cliënten. Daarnaast ondersteun je de cliënten bij ADL verzorging en bij het invullen van hun dagelijks programma. Je biedt de cliënten duidelijke sturing, structuur en een voorspelbaar programma. Alle cliënten hebben een dagbesteding, met af en toe een vrije ochtend of middag waarin jij ze opvangt.

Wegens een verbouwing verblijven wij tijdelijk in het hotel Rijpereilanden, De rijp. De verbouwing duurt tot tenminste de zomer van 2023. Dat maakt dat de werkzaamheden er nu anders uitzien dan normaal. Veel loopt op dit moment een beetje anders. Naast onze zorgtaken komen er ook in de loop van dit jaar een hoop organisatie taken bij, door de terugkeer naar de gerenoveerde woongroep.

Als cliëntbegeleider in opleiding draai je mee in alle diensten, overdag en in het weekeinde van 07.00 uur tot 22.30 uur. Er is geen slaap- en/of nachtdienst, dit wordt door een apart team georganiseerd.

Wie ben jij?
Jij biedt onze cliënten veiligheid, sfeer, liefdevolle warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie. Je bent een aanpakker, durft mee te denken in processen en neemt initiatief. Jij zorgt voor de juiste stimulatie en ondersteunt de cliënt bij alles ten aanzien van de ADL. Je hebt passie in het werken met onze doelgroep en bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van! 

Daarnaast is het belangrijk dat jij:

 • in opleiding bent op MBO3/4 richting Maatschappelijke Zorg, Verzorgende IG of Verpleegkunde;
 • minimaal 2 jaar relevante werkervaring hebt met de betreffende doelgroep of aanverwante doelgroep in de VG-sector is een pre;
 • enthousiast, flexibel en leergierig bent;
 • beschikt over eigen vervoer om de Rijpereilanden te kunnen bereiken;
 • beschikbaar bent in de weekenden, maar ook oproepbaar bij eventuele ziektevervanging of in vakantie periodes

Wat bieden wij?
Een leuke werkplek in een zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s! We nodigen je bij indiensttreding uit voor een introductiebijeenkomst en laten je kennis maken met onze mooie organisatie.

Daarnaast krijg je:

 • veel waardering van onze mooie doelgroep;
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings) en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie;
 • een brutosalaris van minimaal €1.933,- en maximaal €2.744,- op basis van 36 uur. Afhankelijk van jouw opleiding is de functie ingedeeld in FWG 25, na afronding van je opleiding word je ingeschaald in FWG35.
 • arbeidsvoorwaarden conform de CAO-Gehandicaptenzorg;
 • een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof per kalenderjaar op basis van 36 uur;
 • het gehele jaar 10% korting gehele collectie en 2x per jaar 25% korting op je aankopen bij The Athlete's Foot

Wil je meer weten?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met de locatie, tel.nr. 075 6817764. Je kunt solliciteren via de solliciteerbutton of stuur je CV naar werkenbij@prinsenstichting.nl onder vermelding van vacaturenummer 202326.

Solliciteer nu

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature