Werken en leren

Cliëntbegeleider in ‘groene’ dagbesteding | 10 uur | Purmerend

Ben jij die Cliëntbegeleider met groene vingers? Ben je ondernemend, creatief en op zoek naar een leuke werkplek waar je doordeweeks aan de slag kunt? 
Op onze dagbesteding De Groene Hoek zijn we op zoek naar een nieuwe collega die sterk in zijn/haar schoenen staat en met enthousiasme onze cliënten begeleidt!

Over Prinsenstichting
Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk. Ook als cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.
We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking! We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang!

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

Joran Website)

Wat ga je doen?
Als Cliëntbegeleider bij De Groene Hoek werk je met een leuke mix van laag niveau cliënten en hoger niveau cliënten, van belever tot alleskunner. De Groene Hoek bestaat uit 3 gedeeltes: de kas, de moestuin en het haardhout gedeelte. Het karakter van de activiteiten in de Groene Hoek is actief belevend, zo worden er bijvoorbeeld creatieve pindaslingers gemaakt, oogst je groente in de moestuin welke vervolgens wordt verkocht op bijvoorbeeld ons hoofdkantoor èn is het een plek om je spierballen te laten zien. Want werken in de tuin, zagen en hout sjouwen, vraagt fysiek wat van jou! Je krijgt volop de kans om initiatief te nemen. Tenslotte weet jij wat er nodig is voor het bieden van goede begeleiding en ondersteuning van de cliënten, om ervoor te zorgen dat de Groene Hoek hier groener is dan bij de buren. De ene week ben je één dag werkzaam en de andere week twee.

De begeleiding op de Groene Hoek heeft als basis de Gentle Teaching filosofie. Er wordt gewerkt vanuit een vriendelijke en open houding waarbij beleven en een ontspannen sfeer centraal staan. Dit wordt aangeboden in de vorm van zintuiglijk gerichte activiteiten, die voornamelijk individueel gericht zijn.

Hoe pas je in het team?

Als Cliëntbegeleider, ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Jij zorgt voor een ontspannen en gezellig verblijf van onze cliënten. Zij hebben een grote behoefte aan structuur en duidelijkheid. Jij, als begeleider, bent daarbij de belangrijkste factor. Jij bent in staat om “out of the box” te denken en weet snel te schakelen. Jij hebt affiniteit- en ervaring met het werken met deze doelgroep en weet hoe je begeleidt volgens een cliëntplan. Vanzelf sprekend hoort het verzorgen van de ruimte met de planten in de Groene Hoek er ook bij!

Daarnaast is het belangrijk dat jij;

 • fysiek in goede conditie bent i.v.m. til en sjouw werkzaamheden;
 • een afgeronde relevante opleiding hebt op minimaal MBO niveau 3/4;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
 • bekend bent met Gentle Teaching of bereidt bent dit te leren;
 • een flexibele werkhouding hebt en kunt schakelen in de verschillende begeleidingsstijlen en niveaus van cliënten!

Wat bieden wij?
Het gaat in eerste instantie om een contract van 6 maanden op De Groene Hoek, met uitzicht op verlenging binnen de Prinsenstichting bij gebleken geschiktheid.
We nodigen je bij indiensttreding uit voor een introductiebijeenkomst en laten je kennis maken met onze mooie organisatie.

Daarnaast krijg je:

 • veel waardering van onze mooie doelgroep;
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings) en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie;
 • de functie is ingeschaald in FWG 35;
 • arbeidsvoorwaarden conform de CAO-Gehandicaptenzorg;
 • een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof per kalenderjaar op basis van 36 uur;
 • het gehele jaar 10% korting gehele collectie en 2x per jaar 25% korting op je aankopen bij The Athlete's Foot
 • een leuke werkplek in een zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Enthousiast?
Voor inlichtingen over deze functie mag je contact opnemen met de locatie via telefoonnummer: 0299-459482. Zij vertellen jou graag meer!

Interesse?

Klik dan op onderstaande sollicitatiebutton en solliciteer!
Het is ook mogelijk om je CV naar werkenbij@prinsenstichting.nl te sturen onder vermelding van vacaturenummer 202331.

Reageer hier

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature