Cliëntbegeleider II | 8 tot 36 uur

Bij Prinsenstichting op de Schar werken mensen met hart voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVG). Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat de jongeren kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk. Als Cliëntbegeleider II lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.

Ben jij die Cliëntbegeleider met liefde voor de jeugdzorg? Met gevoel voor duidelijkheid en structuur? Een creatieve werkhouding en een dosis humor? Dan is deze vacature iets voor jou!

X & J Website 1)

Schar 8a is een woongroep waarvan het de intentie is dat deze half maart 2023 geopend wordt. Dit is afhankelijk van het aantal nieuwe collega’s die gaan starten. Samen met je collega’s gaan jullie het avontuur aan om de nieuw te vormen groep van 10 tot 15 jarigen te vormen.

Bij Prinsenstichting maak je deel uit van een organisatie met lef! Hier pakken we een uitdaging met beide handen aan!

Op Schar 8a  wonen jongens en meiden in de leeftijdscategorie 10 t/m 15 jaar oud met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek (denk aan hechtingsproblematiek en autisme). Zij kunnen moeilijk kunnen leren en zijn door complexe problemen vastgelopen in hun (woon)omgeving en in de vrijetijdsbesteding.  De begeleiding is zowel individueel als groepsgericht en stuurt aan op overgang naar leven in een woonvorm. Jij zult de jongeren zelfstandig begeleiden, verzorgen/verplegen, ondersteunen en/of coachen van met een complex-intensieve zorgvraag volgens gemaakte afspraken in het ondersteuningsplan. Ook lever je een bijdrage aan het op- en bijstellen van dit ondersteuningsplan. Jij toont, net als elke medewerker bij Prinsenstichting, professioneel handelen en voorbeeldgedrag gebaseerd op de visie, waarden en principes van Prinsenstichting

Onze begeleiding is gericht op passende bejegening en het bieden van veiligheid.

Hoe pas je in het team?

We creëren een zo normaal en veilig mogelijke leefsituatie voor de individuele cliënt. `Gentle Teaching’ als methodiek en ‘geweldloos ondersteunen’ als vertrekpunt staan hierin centraal.  Je bent in het bezit van een diploma in zorg en welzijn, minimaal niveau 3. Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring met de betreffende doelgroep of aanverwante doelgroepen in de VG-sector en/of de jeugdzorg. Daarnaast is het belangrijk dat jij sterk in je schoenen staat en beschikt over voldoende levenservaring om deze jongeren de begeleiding te kunnen bieden die nodig is.

Daarnaast beschik je over:

uitstekende communicatieve vaardigheden;
inzicht in zorgprocessen en teamdynamiek;
het vermogen om werkzaamheden snel op te pakken;
een flexibele en creatieve werkhouding;
vaardigheden op het gebied van coaching, instrueren en bieden van structuur en duidelijkheid;
een proactieve houding en kwaliteiten als ondernemend teamplayer.

Voldoe je aan de gestelde eisen en kun je met een gezonde dosis humor en stressbestendigheid kijken naar de mogelijkheden van deze jongeren? Word jij blij van het een en ander te regelen en te organiseren?  Ga je moeilijke discussies niet uit de weg en zie jij jezelf als een stabiele factor in ons team? Dan hebben wij een mooie werkplek voor jou!

Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
de arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG40.
een leuke werkplek in zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Enthousiast?

Voor inlichtingen over deze functie neem je contact op met Machteld Bakker (Recruiter) tel: 06-14552876. Zij vertelt jou graag meer!

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de zorg?

Wil je graag bij Prinsenstichting werken solliciteer dan hier!

Solliciteer snel!