Werken en leren

Cliëntbegeleider I voor 25 uur per week

Ben jij die cliëntbegeleider met liefde voor de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? Met gevoel voor duidelijkheid en structuur? Een creatieve werkhouding en een dosis humor? Dan is deze vacature iets voor jou!

Bij Prinsenstichting maak je deel uit van een organisatie met lef! Hier pakken we een uitdaging met beide handen aan!

M & J Webiste 3.)

De locatie Vrouwenzandstraat in Purmerend is gerealiseerd in april 2017. Er zijn vijf woongroepen gehuisvest met verstandelijk beperkte volwassenen en staat midden in de wijk Overwhere in Purmerend, op loopafstand van openbaar vervoer, een park en een winkelcentrum.

Op de Vrouwenzandstraat 53B wonen negen bewoners met een licht/matige verstandelijke beperking, waarvan vier vrouwen en vijf mannen tussen 25 en 53 jaar oud. Elke bewoner heeft zijn/haar eigen slaapkamer, waar zij veel waarde aan hechten. Veel van de bewoners gaan overdag naar dagbesteding of werk. Drie bewoners wonen in een HAT (Huisvesting Alleenstaanden en Tweepersoonshuishoudens) waarvan een binnen de groep en twee buiten de groep. Er is een gezamenlijke voordeur.

Wij streven naar een goede sfeer op de groep en we bieden hierdoor een thuis voor onze bewoners.

Wat ga je doen?

Als cliëntbegeleider heb je dagelijkse taken en werkzaamheden in de groep, op inhoudelijk gebied extra deskundigheid en/of ervaring met de begeleiding van onze doelgroep.

Er wordt individueel en cliëntgericht gewerkt. Je stemt af op de verschillende mogelijkheden en beperkingen van onze bewoners. Het groepsproces is hierbij een onderdeel.

Daarnaast bied je een luisterend oor aan de bewoners en ondersteun je collega’s waar nodig en weet je van aan- en doorpakken. Het is belangrijk dat je in bezit bent van een sterk observatievermogen en preventief en de-escalerend kunt handelen. Je bent niet bang om te reflecteren op je eigen handelen. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Daarnaast is het belangrijk dat je:

 • in het bezit bent van een relevante opleiding op minimaal niveau 3;
 • ervaring en affiniteit hebt met de doelgroep;
 • passie en ervaring hebt in het werken met de doelgroep;
 • zelfstandig kan werken, reflecteert op professioneel handelen en overzicht kan houden;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
 • bekend bent, of bereid bent, om te werken op basis van gentle teaching;
 • in het bezit bent van relativeringsvermogen en humor;
 • bereid bent om slaap- en nachtdiensten te draaien. Deze diensten maken deel uit van het dienstrooster. Onze diensten bestaan uit 6, 7 of 8 uur.
   

Wat bieden wij?

Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Je wordt binnen het team (in totaal zes collega’s) gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen het zelforganiserende team volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 35.
 • Een leuke werkplek in een zelf organiserend team met in totaal zes enthousiaste, betrokken collega’s.


Enthousiast?

Voor meer inlichtingen over deze functie neem je contact op met de groepsleiding, Tel: (0299) 459522. Wij vertellen jou graag meer!


Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de zorg?

Wil je graag bij Prinsenstichting werken, klik dan op solliciteren of mail je CV + motivatie naar werkenbij@prinsenstichting.nl o.v.v. vacaturenummer 202324.

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature