Cliëntbegeleider | Hoornblad

Ook als Clientbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.

J&M Hand Voor Oren 400)

Het Hoornblad is een participerende werklocatie in de wijk De Gors in Purmerend en bestaat uit 6 groepen die verkoopbare producten maken o.a. voor Fred’s Kadoshop in de binnenstad van Purmerend. Voor de Houtwerkplaats welke uit twee aparte ruimtes bestaat, de machinale en de emballage ruimte, zijn wij op zoek naar een cliëntbegeleider voor vijf dagen in de week. Het is belangrijk dat jij ervaring heeft met het verwerken van hout waarbij jij de cliënten bijstaat in hun ontwikkeling en leerdoelen. Onder jouw toezicht kunnen zij een mooi eindproduct maken van degelijke kwaliteit, wat verkoopbaar kan zijn in een van onze winkels. De wijze van begeleiding is wisselend, afhankelijk van de individuele behoeften van de cliënten.

Hoe pas je in het team?

Als begleider, ben je verantwoordelijk om cliënten met een verstandelijke beperking te begeleiden en ondersteunen bij het ontplooien van hun eigen specifieke kwaliteiten en talenten op het gebied van hout. Dit doe je met diverse relevante technieken en thema’s. Je beschikt over didactische vaardigheden die aansluiten bij de mogelijkheden van de cliënt, past diverse technieken toe op een voor de cliënt begrijpelijke wijze en zorgt voor een opleiding op maat. Je werkt aan de hand van de persoonlijke leer en/of ontwikkeldoelen van de cliënten. Je legt deze vast en rapporteert hierop. Daarnaast is het belangrijk dat jij vaardig bent met houten werkvormen. De meeste cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer en liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking ten goede komt. Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep en de problematiek van onze doelgroep die dit met zich mee brengt. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Daarnaast is het belangrijk dat jij;

• beschikt over een afgeronde verwante opleiding op MBO niveau 3/4;
  • kennis en ervaring hebt met houtbewerking;
  • beschikt over ervaring in de begeleiding met LVB-ers en bent bekend met autisme en de methode “geef me de vijf”;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
  • een flexibele werkhouding hebt en kunt schakelen in de verschillende begeleidingsstijlen en niveaus van cliënten!

• De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG35 (maximaal € 3.009,- bruto per maand bij een fulltime arbeidsduur).
  • Een leuke werkplek in zelf organiserend team met open, enthousiaste, betrokken collega’s!

Enthousiast?

Voor informatie over deze functie kan je contact opnemen met; Mariella op 06-57207050 of met Astrid, Bedrijfsleider op 06-45398472.