Werken en leren

Cliëntbegeleider | Hoornblad

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Clientbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan. 

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

J&M Hand Voor Oren 400)

Wat ga je doen?

Bij Prinsenstichting kiezen we voor samen. Samen werken, samen zorgen, samen doen. We gaan met elkaar om vanuit de filosofie van Gentle Teaching. We werken aan relaties waarin elke betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt, verbonden met de ander.

Het Hoornblad is een participerende werklocatie in de wijk De Gors in Purmerend en bestaat uit 6 groepen die verkoopbare producten maken o.a. voor Fred’s Kadoshop in de binnenstad van Purmerend. Voor de Houtwerkplaats welke uit twee aparte ruimtes bestaat, de machinale en de emballage ruimte, zijn wij op zoek naar een cliëntbegeleider voor vijf dagen in de week. Het is belangrijk dat jij ervaring heeft met het verwerken van hout waarbij jij de cliënten bijstaat in hun ontwikkeling en leerdoelen. Onder jouw toezicht kunnen zij een mooi eindproduct maken van degelijke kwaliteit, wat verkoopbaar kan zijn in een van onze winkels. De wijze van begeleiding is wisselend, afhankelijk van de individuele behoeften van de cliënten.

Hoe pas je in het team?

 Als begleider, ben je verantwoordelijk om cliënten met een verstandelijke beperking te begeleiden en ondersteunen bij het ontplooien van hun eigen specifieke kwaliteiten en talenten op het gebied van hout. Dit doe je met diverse relevante technieken en thema’s. Je beschikt over didactische vaardigheden die aansluiten bij de mogelijkheden van de cliënt, past diverse technieken toe op een voor de cliënt begrijpelijke wijze en zorgt voor een opleiding op maat. Je werkt aan de hand van de persoonlijke leer en/of ontwikkeldoelen van de cliënten. Je legt deze vast en rapporteert hierop. Daarnaast is het belangrijk dat jij vaardig bent met houten werkvormen. De meeste cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer en liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking ten goede komt. Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep en de problematiek van onze doelgroep die dit met zich mee brengt. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van! 

Daarnaast is het belangrijk dat jij;

  • beschikt over een afgeronde verwante opleiding op MBO niveau 3/4;
  • kennis en ervaring hebt met houtbewerking;
  • beschikt over ervaring in de begeleiding met LVB-ers en bent bekend met autisme en de methode “geef me de vijf”;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
  • een flexibele werkhouding hebt en kunt schakelen in de verschillende begeleidingsstijlen en niveaus van cliënten!

 Wat bieden wij?

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang. Bovendien is er volop ruimte voor eigen initiatief.

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG35 (maximaal € 3.009,- bruto per maand bij een fulltime arbeidsduur).
  • Een leuke werkplek in zelf organiserend team met open, enthousiaste, betrokken collega’s!

 Enthousiast?

Voor informatie over deze functie kan je contact opnemen met; Mariella op 06-57207050 of met Astrid, Bedrijfsleider op 06-45398472.

Enthousiast geworden? Klik dan op de sollicitatie button

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature