Werken en leren

Clientbegeleider (E)MVB | 21 uur | Koog aan de Zaan

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang. 

Bij Prinsenstichting maak je deel uit van een organisatie met lef! Hier pakken we een uitdaging met beide handen aan!

Xenajoran Paars)

Wat ga je doen?

Westerkoogweg 6 is een woongroep voor mensen met een (ernstige) meervoudige verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag en b.v. autisme en ADHD. Zij hebben behoefte aan structuur en duidelijkheid. Op dit moment wonen er 9 cliënten tussen de leeftijd van 18 tot 57 jaar. Onze locatie wordt gerenoveerd/ verbouwd. In de zomer van 2023 gaan wij over naar de voorkant van de straat en worden wij een woongroep voor jongeren / jong volwassengroep met prikkels. Wij werken met dagprogramma’s voor sommige cliënten, ze hebben baat bij duidelijkheid en structuur.  

Op de locatie willen wij iedere cliënt de ruimte bieden zichzelf te zijn binnen de normen en waarden van de cliënt. We accepteren elkaar en samen zorgen wij voor een veilig klimaat. Dit den wij door een duidelijke dag structuur en sensitieve begeleiding te bieden. Wij willen een veilige omgeving creëren met als doel dat de cliënten zich kunnen ontwikkelen en zich zelf kunnen zijn. Wij werken vanuit de driehoek door te investeren in de familie en verwanten met als doel elkaar te versterken en te ondersteunen. De cliëntsamenstelling is zeer divers qua problematiek en word gevormd door cliënten van zowel intern als extern. Naast het bieden van begeleiding en een luisterend oor hebben alle cliënten onder andere ondersteuning en/of sturing nodig bij de ADL. Onze begeleiding is gericht op passende bejegening en het bieden van veiligheid.

Als Cliëntbegeleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van cliënten volgens het cliëntplan. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. We creëren een zo normaal en veilig mogelijke leefsituatie voor de individuele cliënt.  Wij werken volgens de methodiek `Gentle Teaching’.

Hoe pas je in het team?

Jij biedt onze cliënten veiligheid, sfeer, liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking van het team ten goede komt. Daarnaast biedt je een luisterend oor en ondersteun je collega’s waar nodig en weet je van doorpakken. Het is belangrijk dat jij in het bezit bent van een sterk observatievermogen en preventief en de-escalerend kunt handelen. Het is van belang dat jij je kan conformeren aan de gemaakte afspraken, en deze op een constructieve wijze kan inzetten en bespreekbaar kunt maken. Je bent niet bang om te reflecteren op je eigen handelen.

Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde MBO niveau 3 of 4 opleiding (zorg gerelateerd);
 • Om kunnen gaan met spanningsvolle situaties en agressie;
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
 • kwaliteiten om de continuïteit en kwaliteit van zorg te waarborgen en te bewaken;
 • ervaring met werken met computers;
 • kennis of affiniteit met moeilijk verstaanbaar gedrag (affiniteit met de doelgroep);
 • vaardigheden waarbij je kunt samenwerken in teamverband maar ook zelfstandig;
 • een aanpakkersmentaliteit en weet je te handelen in moeilijke situaties;
 • kennis van autisme, Laccs, geef me de 5 en gentle teaching.

Wat bieden wij?

Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbodaan veelzijdige e-learnings).
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG35.
 • Een leuke werkplek in zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!
 • Wij werken onregelmatig met ochtenddiensten van 7:00-11:00 uur door de weeks. In de avond met een dienst van 14:30 uur -22:30 uur en korte dienst van 16:00-21:00 uur. In het weekend hebben wij een 801 een tussendienst van 12-20 uur en late van 14:30-22:30 uur.

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Birgit of Sascha, tel.nr. 06 - 30284351. Zij vertellen jou graag meer!

Enthousiast geworden? Klik dan op de sollicitatie button

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature