Werken en leren

Clïentbegeleider | Ouderen

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.  

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

X & J Website 1)

Wat ga je doen?

Bij Prinsenstichting kiezen we voor samen. Samen werken, samen zorgen, samen doen. We gaan met elkaar om vanuit de filosofie van Gentle Teaching. We werken aan relaties waarin elke betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt, verbonden met de ander.

Dolomieten 15 is gelegen in de wijk Saendelft in de gemeente Assendelft waar 8 cliënten wonen - 5 mannen en 3 vrouwen - in de leeftijd van 40 t/m 71 jaar waarvan 1 cliënt zelfstandig woont los van de afdeling. Het niveau van functioneren verschilt, het sociaal-emotioneel niveau van cliënten varieert van 1 tot 6 jaar, het cognitieve niveau varieert van 1,5 tot 8 jaar. De cliënten zijn redelijk tot goed mobiel. De cliënten hebben onderling weinig contact. Zij zijn individualistisch ingesteld en trekken vooral veel naar de begeleiding. De gezamenlijke activiteiten zijn daarom beperkt tot de lunch en avondmaaltijd en ’s avonds samen koffie drinken. Eten en drinken mag ook op de eigen kamer. Cliënten kunnen zelf bepalen wanneer ze de rust van hun eigen kamer opzoeken. Interacties tussen cliënten onderling worden regelmatig bepaald door zelfbescherming, angst, jaloezie en dwangmatig handelen. De begeleiding is veelal gericht op de individuele cliënt en het bieden van een veilige, warme woonsituatie door het voorkomen van negatieve interacties.

Je werkt altijd samen met nog een collega, waarbij er gewerkt wordt in 6/7 en 8 uurs diensten. Tijdens de nacht is een wakkere nachtdienst in de woonvoorziening aanwezig.

Wie ben jij?

Als Cliëntbegeleider, ben je samen met het team verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie, zorg, ondersteuning en begeleiding van cliënten. Daarbij weet je uitvoering en invulling te geven aan de individuele cliënt plannen. De meeste cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking ten goede komt. Je ondersteunt de cliënten daar waar nodig. Belangrijke waarden binnen ons team zijn: openheid, collegialiteit, zelfontplooiing, betrouwbaar zijn en initiatief nemen.

Daarnaast is het belangrijk dat jij:

  • een afgeronde of in opleiding van een verwante opleiding bent op MBO niveau 3;
  • om kan gaan met spanningsvolle situaties en milde agressie;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
  • flexibel bent in werktijden.

Wat bieden wij?

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang. Bovendien is er volop ruimte voor eigen initiatief.

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 40 (tussen € 2.457,00 - € 3.332,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
  • Een leuke werkplek in een zelforganiserend team met enthousiaste en betrokken collega’s!

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Manon of Miranda, tel.nr. 06-13910701.

Enthousiast geworden? Klik dan op de sollicitatie button

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature