Werken en leren

Cliëntbegeleider wonen LVB+ Jongeren | Uren in overleg | Schagen

Ben jij die Cliëntbegeleider met een flinke dosis geduld en op zoek naar een werkplek waar je ècht het verschil kunt maken?
Voor op ons behandelcentrum De Schar zijn we op zoek naar stevige Cliëntbegeleiders die deze uitdaging met beide handen aangrijpen!


Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting

3)

Wat ga je doen?
Als Cliëntbegeleider op De Schar begeleid je jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematieken. Je motiveert de jongeren om aan hun dag te beginnen en speelt in op de behoeften van de jongere. Hierbij is het bieden van duidelijkheid en structuur essentieel. Je zorgt voor een veilige leefomgeving door signalen op tijd op te vangen en weet een huiselijke sfeer te creëren.
Wanneer een jongere terug komt van therapie bied je een luisterend oor en ben je de ‘verlengde arm’. Dit betekent dat je in overleg met betrokken behandelaren een passende begeleidingsstijl afstemt en toepast. Samen met de cliënt, je team, verwanten en betrokken behandelaren kijk je naar wat de mogelijkheden van de cliënt zijn en wat zij nog graag willen leren.

Bij Prinsenstichting kiezen we voor samen, samen werken, samen zorgen en samen doen. We gaan hier met elkaar om vanuit de filosofie van Gentle Teaching. We werken aan relaties waarin iedere betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt. Dit houdt onder andere in dat je je niet uit het veld laat slaan wanneer een situatie lastig wordt.

Waar ga je werken?
Behandelcentrum De Schar is een voorziening in Schagen waar jongeren vanaf 10 tot en met 23 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen leven, wonen, werken en naar school gaan. De Schar staat erom bekend dat er samen met de cliënten gekeken wordt naar wat de mogelijkheden zijn en wat zij nog graag willen leren. Stap voor stap werken wij samen met de cliënten naar zelfstandigheid toe en bekijken we wat wij kunnen betekenen in de begeleiding. Je werkt altijd samen met minimaal één collega. Tijdens je dienst kan het zijn dat je gaat ondersteunen op andere woningen wanneer de situatie daar om vraagt. Wij richten onze begeleiding op het bieden van veiligheid en creëren zo een normaal mogelijke en veilige leefsituatie voor de individuele cliënt. “Gentle Teaching’ als methodiek staat hierin centraal. Het werken vanuit de principes van “Gentle Teaching” brengt met zich mee dat we gericht investeren in de band met elkaar, dat je binnen de opgebouwde relatie geaccepteerd wordt zoals je bent en er sprake is van onvoorwaardelijkheid. 

Onze jongeren hebben vaak een achtergrond en voorgeschiedenis die je, als persoon, raakt, en ook in de dagelijkse omgang doen zich soms heftige situaties voor. Er worden daarmee dus best hoge eisen gesteld, maar wanneer je met elkaar doelen bereikt brengt dat ook veel voldoening en een gevoel van overwinning. De Schar stelt dezelfde voorwaarden aan iedere betrokkene: blijven ontwikkelen om passend te kunnen blijven reageren op bekende uitdagingen en nieuwe of onverwachte situaties.  Dat maakt het mooi om onderdeel van de Schar te zijn.

Wat bieden wij?
Bij een wederzijdse klik de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden. Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

Daarnaast krijg je:

 • een uitnodiging voor een introductiebijeenkomst op ons hoofdkantoor om onze organisatie beter te leren kennen;
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
 • een brutosalaris van minimaal €2.457,- en maximaal €3.332,- op basis van 36 uur, ingeschaald in FWG 40. 
 • arbeidsvoorwaarden conform de CAO-Gehandicaptenzorg;
 • een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof per kalenderjaar op basis van 36 uur;
 • het gehele jaar 10% korting gehele collectie en 2x per jaar 25% korting op je aankopen bij The Athlete's Foot
 • een leuke uitdagende werkplek in een zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Wie ben jij?
Je behoudt overzicht in lastige situaties, je straalt rust uit maar weet er ook te staan wanneer dit van je gevraagd wordt. Je hebt een gezonde dosis humor, dat hebben onze cliënten nodig maar helpt ook relativeren in het werken met deze uitdagende doelgroep. Naast humor verwachten wij van jou dat je kunt reflecteren op jouw eigen handelen, om de beste kwaliteit van zorg te blijven leveren.

Daarnaast is het belangrijk dat jij:

 • niet terugdeinst voor agressie;
 • in het bezit van een MBO diploma minimaal niveau 3;
 • aantoonbare werkervaring hebt met de betreffende doelgroep of aanverwante doelgroepen in de VG-sector en/of de jeugdzorg;
 • sterk in je schoenen staat en beschikt over voldoende levenservaring om deze jongeren de begeleiding te kunnen bieden die nodig is;
 • bereid bent om onregelmatig te werken (14:30 – 22:30 / 22:15 – 7:15 / 7:00 – 15:00)

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Christa (Coördinerend Regiebegeleider) +31 6 22873511. Zij vertelt jou graag meer!

Enthousiast?
Klik dan op 'hier wil ik werken' en solliciteer! Het is ook mogelijk om je CV naar werkenbij@prinsenstichting.nl te sturen onder vermelding van vacaturenummer 202345.

Hier wil ik werken!

Over Prinsenstichting
Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk. Hier lever jij als cliëntbegeleider een bijdrage aan!
We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Bij Prinsenstichting maak je deel uit van een organisatie met lef! Hier pakken we een uitdaging met beide handen aan!

Deel vacature