Werken en leren

Cliëntbegeleider | LVB

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.  

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

3)

Wat ga je doen?

Bij Prinsenstichting kiezen we voor samen, samen werken, samen zorgen en samen doen. We gaan hier met elkaar om vanuit de filosofie van Gentle Teaching. We werken aan relaties waarin iedere betrokkene zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt.

Behandelcentrum De Schar is een voorziening in Schagen waar jongeren vanaf 10 tot en met 23 jaar met een licht verstandelijke beperking leven, wonen, werken en naar school gaan. De Schar staat erom bekend dat wij samen met de clienten kijken naar wat de mogelijkheden zijn en wat zij nog graag willen leren. Stap voor stap werken wij samen met de clienten naar zelfstandigheid toe en bekijken we wat wij kunnen betekenen in de begeleiding. Wij richten onze begeleiding op het bieden van veiligheid. Zo creeren wij een zo normaal mogelijke en veilige leefsituatie voor de individuele client. “Gente Teaching’ als methodiek en “geweldloos ondersteunen” als vertrekpunt staan hierin centraal.

Clientbegeleider aan het woord:

Inmiddels ben ik sinds 8 jaar werkzaam op verschillende groepen van de Schar. Wat me hierin het meest aanspreekt is de afwisseling en uitdaging.

Het vinden van manieren om passende zorg te bieden vraagt veel creativiteit en een lange adem, tegelijk is geen dag hetzelfde en kan de dynamiek van je afdeling onverwacht sterk veranderen wanneer er in de samenstelling van je groep of team wijzigingen zijn.

Het werken vanuit de principes van “Gentle Teaching” brengt met zich mee dat we gericht investeren in de band met elkaar, dat je binnen de opgebouwde relatie geaccepteerd wordt zoals je bent en er sprake is van onvoorwaardelijkheid. Hierdoor kan iedereen voor een deel een persoonlijke inkleuring geven aan de band die binnen de begeleiding van de jongeren ontstaat, en hierin ligt voor zowel de begeleider als de jongere dan ook de nodige vrijheid. Wanneer iemand een plan heeft dat bijdraagt aan het verbeteren of leuker maken van het geheel dan is er ruimte dit te bespreken, verder uit te werken en te realiseren. Dit vind ik een mooi tegenwicht voor veranderingen die bijvoorbeeld uit regelgeving voortkomen.

Onze jongeren hebben vaak een achtergrond en voorgeschiedenis die je, als persoon, raakt, en ook in de dagelijkse omgang doen zich soms heftige situaties voor. Er worden daarmee dus best hoge eisen gesteld, maar wanneer je met elkaar doelen bereikt brengt dat ook veel voldoening en een gevoel van overwinning. De Schar stelt dezelfde vraag aan iedere betrokkene: blijven ontwikkelen om passend te kunnen blijven reageren op bekende uitdagingen en nieuwe of onverwachte situaties.

Dat maakt het mooi om onderdeel van de Schar te zijn”.

Wie ben jij?

We creëren een zo normaal en veilig mogelijke leefsituatie voor de individuele cliënt. `Gentle Teaching’ als methodiek en ‘geweldloos ondersteunen’ als vertrekpunt staan hierin centraal.  Je bent in het bezit van een MBO diploma minimaal niveau 3. Je hebt aantoonbare werkervaring met de betreffende doelgroep of aanverwante doelgroepen in de VG-sector en/of de jeugdzorg. Daarnaast is het belangrijk dat jij sterk in je schoenen staat en beschikt over voldoende levenservaring om deze jongeren de begeleiding te kunnen bieden die nodig is.

Daarnaast is het belangrijk dat jij:

  • in het bezit van een MBO diploma minimaal niveau 3;
  • aantoonbare werkervaring hebt met de betreffende doelgroep of aanverwante doelgroepen in de VG-sector en/of de jeugdzorg;
  • sterk in je schoenen staat en beschikt over voldoende levenservaring om deze jongeren de begeleiding te kunnen bieden die nodig is.

Wat bieden wij?

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang. Bovendien is er volop ruimte voor eigen initiatief.

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 40 (tussen € 2.236,00 - € 3.154,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
  • Een leuke werkplek in een zelforganiserend team met enthousiaste en betrokken collega’s!

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Romana, tel.nr. 06-20234247.

Enthousiast geworden? Klik dan op de sollicitatie button

Solliciteer Snel!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature