Werken en leren

Cliëntbegeleider | LVB

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

Ook als Cliëntbegeleider lever jij hier een belangrijke bijdrage aan. 

We zijn een lerende organisatie en geloven in de kracht van samenwerking. We hebben een veelzijdig aanbod aan vacatures en geven jou als professional de ruimte om je (nog) verder te ontwikkelen. Een loopbaan lang.

 Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

A &I High Five 400)

Wat ga je doen?

De Coyotestraat is een woonvoorziening die verdeeld is in twee subgroepen.
Beneden hebben we een woongroep waar zes volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking kunnen wonen. Boven hebben we zes appartementjes waar de (veelal jonge) cliënten hun eigen woonplek hebben waar ze altijd een beroep kunnen doen op begeleiding.

Daarnaast is er naast het complex een eengezinswoning waar 2 cliënten samen wonen.
De Coyotestraat bevindt zich in de wijk Weidevenne en aan de overkant van de Coyotestraat bevindt zich nog een woongroep, waar jongeren met een licht verstandelijke beperking wonen. Binnen de Coyotestraat werken we volgens een regiemodel. Sommige cliënten zullen eigenlijk alle regie over het eigen leven aan kunnen en begeleiding is daarbij vooral ondersteunend. Andere cliënten hebben meer ondersteuning nodig bij het uitvoeren van de eigen regie en hebben een intensievere zorgvraag.  Op deze manier willen we zorg op maat bieden en daarmee cliëntvolgend zijn: we kijken naar wat de cliënt nodig heeft en proberen daar op aan te sluiten. Hierbij vinden we het van groot belang dat de cliënt intrinsieke motivatie laat zien voor de eigen doelen.

Binnen de doelgroep op de Coyotestraat maken we een onderscheid tussen de woongroep en het zelfstandig begeleid wonen.

 1. De Coyotestraat woongroep bestaat momenteel uit zes ouder wordende cliënten met bijkomende psychiatrische problematiek. De cliënten krijgen dagelijks ondersteuning in ADL en krijgen structuur geboden door middel van groepsmomenten en dagprogramma’s. Het doel is voor deze cliënten zoveel mogelijk zelfstandigheid te behouden, gelukkig te zijn, in een huiselijke sfeer. We proberen veiligheid te creëren door de cliënten serieus te nemen en een open sfeer weg te zetten. Begeleiding biedt in een vroege en late dienst continue nabijheid en een wakkere nacht om de zorg te kunnen waarborgen, voor het hele terrein van de Coyotestraat en Lamastraat.
 2. De cliënten in de appartementen wonen zelfstandig begeleid, daar komt begeleiding op afspraak langs en tussendoor indien nodig. Begeleiding helpt met financiën, werk, schoonmaken, koken, of sociale situaties (bijvoorbeeld de interactie met buren). Hierbij proberen we de autonomie te bevorderen, met begeleiding op veilige afstand. Zo is het ook mogelijk om mee te eten met begeleiding in de keuken.

Wie ben jij?

Als Cliëntbegeleider, ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer, liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking van het team ten goede komt.  Je bent verzorgend, stimulerend en uitdagend! Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep en de problematiek die onze ouder wordende doelgroep met zich mee brengt. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Daarnaast is het belangrijk dat jij;

 • een (bijna) afgeronde pedagogische opleiding hebt op MBO niveau 3 of 4;
 • zowel zelfstandig als in teamverband kan werken;
 • in staat bent om te reflecteren op eigen handelen;
 • ervaring en kennis hebt in het begeleiden van cliënten in onze doelgroep;
 • kan omgaan met agressie, bent bekend met autisme en hebt empathie voor de cliënten;
 • weet van aanpakken, initiatief toont en bereid bent om flexibel ingezet te worden.

Wat bieden wij?

Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings).
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG35 (maximaal € 3.009,- bruto per maand bij een fulltime arbeidsduur).
 • Een leuke werkplek in zelf organiserend team met open, enthousiaste, betrokken collega’s!

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Debby, email-adres d.roest@prinsenstichting.nl. Zij vertelt jou graag meer! 

Enthousiast geworden? Klik dan op de sollicitatie button

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature