Werken en leren

Cliëntbegeleider circa 24 tot 28,8 uur per week | Westerkoogweg 66

Ben jij die Cliënt(activiteiten)begeleider met liefde voor de gehandicaptenzorg? Zie jij jezelf onze cliënten (ondersteunen bij het) begeleiden vanuit een duidelijke en gestructureerde stijl en bezit je een goede dosis humor? Dan is deze vacature iets voor jou!

Bij Prinsenstichting werken mensen met hart voor de gehandicaptenzorg. Wij hebben één doel: samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk. Als Cliëntbegeleider lever je hier een bijdrage aan! 


Bij Prinsenstichting maak je deel uit van een organisatie met lef! Hier pakken we een uitdaging met beide handen aan

 

Je komt elkaar tegen bij Prinsenstichting.

J&M Hand Voor Oren 400)

Wat ga je doen?

Op Westerkoogweg 66 wonen 10 cliënten waarvan 7 mannen en 3 vrouwen in de leeftijd tussen 31 tot 68 jaar. De cliënten functioneren op laag- middenniveau en zijn meer of minder mate afhankelijk van een duidelijke structuur voor de dagelijkse activiteiten. De cliënten zijn individueel ingesteld, leven vrijval langs elkaar heen. Gezamenlijke activiteiten de maaltijden en koffie/ thee momenten. Door de week wordt er gewerkt met een gestructureerd dagprogramma. In het weekend bepaalt de cliënt hoe de dag eruit ziet. Er zijn over het algemeen twee begeleiders aanwezig in verband met de zorgbehoefte/ zorgvraag van de cliënten. De helft van de cliënten heeft dagbesteding in de woning. De overige cliënten hebben dagbesteding buitenshuis.

Tot augustus 2023 verblijven de cliënten tijdelijk bij de Rijpere eilanden. Dit is dan ook de werkplek waar je bent.

Als Cliëntbegeleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van cliënten volgens het cliëntplan. De cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. We creëren een zo normaal en veilig mogelijke leefsituatie voor de individuele cliënt.  Wij werken volgens de methodiek `Gentle Teaching’. Als cliëntbegeleider, ben je samen met het team verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie, zorg, ondersteuning en begeleiding van cliënten. Daarbij weet je uitvoering en invulling te geven aan de individuele cliënt plannen. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen veiligheid, sfeer liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking ten goede komt. Je ondersteunt de cliënten daar waar nodig. Belangrijke waarden binnen ons team zijn: openheid, collegialiteit, zelfontplooiing, betrouwbaar zijn en initiatief nemen.

Hoe pas je in het team?

Jij biedt een luisterend oor en ondersteunt je collega’s waar nodig en weet van doorpakken. Het is belangrijk dat jij in het bezit bent van een sterk observatievermogen en preventief en de-escalerend kunt handelen. Het is van belang dat jij je kan conformeren aan de gemaakte afspraken, en deze op een constructieve wijze kan inzetten en bespreekbaar kunt maken. Je bent niet bang om te reflecteren op je eigen handelen.

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde MBO niveau 3 of 4 opleiding (zorg gerelateerd);
 • Kun je om gaan met spanningsvolle situaties en milde agressie;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
 • Kwaliteiten om de continuïteit en kwaliteit van zorg te waarborgen en te bewaken;
 • Een aanpakkersmentaliteit en weet je te handelen in moeilijke situaties;
 • Kennis van geef me de 5 en gentle teaching.

Wat bieden wij?

Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

Daarnaast bieden wij:

 • Veel waardering van onze mooie doelgroep;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings);
 • Als Cliëntbegeleider ben je ingedeeld in FWG 35 en ontvang je een brutosalaris van minimaal €2178,- en maximaal €3.105,- op basis van 36 uur;
 • Een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 144 vakantie-uren en 57 uur balansverlof per kalenderjaar op basis van 36 uur;
 • Het gehele jaar 10% korting gehele collectie en 2x per jaar 25% korting op je aankopen bij The Athlete's Foot;
 • Een leuke werkplek in een zelf organiserend team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact op nemen met Cynthia (Coördinerend Regiebegeleider) 06-22967877. Zij vertelt jou graag meer!

 Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de zorg?

Wil je graag bij Prinsenstichting werken, solliciteer dan via de onderstaande solliciteren knop. Of stuur je CV naar werkenbij@prinsenstichting.nl onder vermelding van vacaturenummer 202335

Solliciteer nu!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Deel vacature