Cliëntbegeleider/Activiteitenbegeleider

Ben jij die Cliëntbegeleider/Activiteitenbegeleider met liefde voor de gehandicaptenzorg? Met gevoel voor het vervaardigen van artikelen en producten? Een creatieve instelling en werkhouding en een dosis humor? Dan is deze vacature iets voor jou!

Bij Prinsenstichting maak je deel uit van een organisatie met lef! Hier pakken we een uitdaging met beide handen aan!

Het Hoornblad is een participerende werklocatie in de wijk De Gors in Purmerend en bestaat uit 8 groepen waar  LVB cliënten (participerend) met afstand tot de arbeidsmarkt werken die verkoopbare producten maken. Wij op zoek naar een cliëntbegeleider voor de 32 uur per week waarbij jij de cliënten bijstaat in hun ontwikkeling en leerdoelen-methodes en ondersteunt bij het maken van de diverse producten (b.v. hout, keramiek, bakken (taarten), papier etc). Onder toezicht oog van jouw begeleiding kunnen zij een mooi eindproduct maken welke genoeg kwaliteit heeft om verkoopbaar te zijn in een van onze winkels. De wijze van begeleiding is wisselend, afhankelijk van de individuele behoeften van de cliënten: activerend, duidelijkheid en structuur biedend.

J&M Hand Voor Oren 400)

Hoe pas je in het team?

Als Cliëntbegeleider/Activiteitenbegeleider, ben je verantwoordelijk om cliënten met een beperking (LVB participerend) te begeleiden en ondersteunen bij het ontplooien van hun eigen specifieke kwaliteiten en talenten Dit doe je met diverse relevante technieken en thema’s. Je beschikt over didactische vaardigheden die aansluiten bij de mogelijkheden van de cliënt, past diverse technieken en materialen toe op een voor de cliënt begrijpelijke wijze en zorgt voor een opleiding op maat. Je werkt aan de hand van de persoonlijke leer en/of ontwikkeldoelen van de cliënten. Je legt deze vast en rapporteert hierop. Daarnaast is het belangrijk dat jij vaardig bent met het ondersteunen van cliënten bij (werk)activiteiten en de vervaardiging van producten. De meeste cliënten hebben een grote behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Jij als begeleider bent daarbij de belangrijkste factor. Jij biedt hen deze veiligheid, sfeer en liefdevolle, warme zorg en zorgt voor de juiste harmonie, die ook de onderlinge samenwerking ten goede komt. Je hebt passie en ervaring in het werken met onze doelgroep en de problematiek van onze doelgroep die dit met zich mee brengt. Je bent positief ingesteld, toont lef en maakt er elke dag het beste van!

Daarnaast is het belangrijk dat jij;

• een afgeronde verwante opleiding hebt op MBO niveau 3/4;
  • minimaal 2 jaar relevante werkervaring hebt met de betreffende doelgroep (LVB Participerend) of aanverwante doelgroep in de VG-sector;
  • bekend bent met autisme en de methode” geef mij de vijf” en Gentle teaching;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel professioneel als binnen de driehoek van zorg;
  • een flexibele werkhouding hebt en kunt schakelen in de verschillende begeleidingsstijlen en niveaus van cliënten!

Bij Prinsenstichting krijg jij de kans om te groeien als persoon. Een loopbaan lang! Jij wordt bij Prinsenstichting gezien en gewaardeerd. Bovendien heb je binnen zelforganisatie volop ruimte om initiatief te nemen. Jouw persoonlijkheid en ervaring zijn van waarde om samen het verschil te maken.

• Werktijden van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 17.00 uur;
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (o.a. door scholing en toegang tot een breed aanbod aan veelzijdige e-learnings);
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG35.

Enthousiast?

Inlichtingen over deze functie neem je contact op met; Astrid Bakker Persoonlijk begeleider 0645398472 of mail naar a.bakker@prinsenstichting.nl  Zij verteld jou graag meer!

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de zorg?

Wil je graag bij Prinsenstichting werken, solliciteer dan via de onderstaande solliciteren knop. Of stuur je CV en motivatiebrief naar werkenbij@prinsenstichting.nl onder vermelding van vacaturenummer 202305

Solliciteer snel!

Machteld Bakker